Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko beschermt Perez: "Besloten het maximale risico te nemen"

Sergio Perez kende een dramatisch weekend in Monaco. Op zaterdag crashte de Mexicaan en op zondag was hij betrokken bij diverse incidenten. Ditmaal geen kritiek van Red Bull-adviseur Helmut Marko, die spreekt van een ongekend baalweekend

Perez Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een crash in de kwalificatie betekende een twintigste startpositie voor Sergio Perez. Met teamgenoot Max Verstappen op pole wist Perez dat hem een pijnlijke zondag wachtte. Daarin zat het ook allerminst tegen voor Perez.

De Mexicaan ging zelf in de fout door zijn voorvleugel stuk te rijden achter op de Haas van Kevin Magnussen en ramde een keer de muur, maar botste ook nog op de terug op de baan kerende George Russell.

Red Bull-adviseur Helmut Marko toont zich aanzienlijk milder voor Perez dan na afloop van de kwalificatie, toen hij forse kritiek uitte. "Alles ging mis. De pitstops kwamen op het slechtst mogelijke moment, maar dat is niet zijn schuld."

"De botsing met Magnussen was ook ongelukkig", analyseert Marko in gesprek met Servus TV. "In delen van de race was zijn snelheid erg goed, maar de beslissing om naar de full wets te wisselen pakte niet goed uit. Maar op dat moment besloten we om het maximale risico te nemen."

De Oostenrijker hoopt dat Perez zijn portie pech nu gehad heeft. "Laten we het zo zeggen: er waren genoeg incidenten voor dit hele seizoen. Er zijn nog genoeg races te rijden. Dit was onze 98ste overwinning en we streven er naar om de 100ste zege te behalen in Oostenrijk."

De volgende races worden verreden in Spanje en Canada, waarna op de Red Bull Ring de thuisrace van Red Bull op het programma staat. Tot op heden kent het team een 100% score in 2023 met zes overwinningen uit zes races.

Bekijk hier hoe Perez zelf terugkijkt op zijn dramatische GP-weekend in Monaco.

Formule 1 GP Monaco 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"