Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Beste F1-wintertests voor Red Bull in zes jaar"

De wintertests in Barcelona hebben weinig veranderd aan de doelstellingen van Red Bull voor het nieuwe seizoen. Het doel blijft het winnen van minsten vijf Grands Prix op eigen kracht. Het geloof dat het ook dat werkelijk kan lijkt bij adviseur Helmut Marko te zijn toegenomen.

Helmut Marko blikt terug op twee zeer succesvolle testweken in Barcelona: "Ondanks de crashes van Pierre Gasly hebben we ongelooflijk veel kilometers kunnen rijden. Dat getuigt enerzijds van een goede betrouwbaarheid van de Honda-motor en anderzijds maakt dat dat we beter voorbereid aan de start kunnen staat in Melbourne dan voorgaande jaren", aldus de Oostenrijker in gesprek met Speedweek .

"Het waren zo beschouwd de beste wintertests sinds de introductie van de hybride V6-turbomotoren in 2014", vervolgt Marko, die aangeeft dat de doelstellingen voor komend seizoen desondanks niet zijn gewijzigd. "We willen met Red Bull in 2019 vijf races winnen en stuk voor stuk op eigen kracht." Daarvoor zal Red Bull nog wat moeten vinden, want in de rangorde staat de Oostenrijkse formatie volgens Marko nog achter Ferrari: "De Scuderia lijkt het snelst, dan komen wij en dan volgt Mercedes." Als Helmut Marko vervolgens gevraagd wordt in zijn glazen bol te kijken en antwoord te geven op de vraag wie er wereldkampioen wordt in 2019, laat het antwoord niet lang op zich wachten: "Max Verstappen natuurlijk!"

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"