Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko 'bevestigt' nieuwe line-up VCARB

Liam Lawson staat bekend als een van de grotere talent die momenteel op de deur van de Formule 1 klopt. Als het aan Red Bull-adviseur Helmut Marko ligt, rijdt de Nieuw-Zeelander volgend jaar in de koningsklasse. De Oostenrijker legt het zelf uit.

Lawson Tsunoda Ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Waar de één mogelijk denkt dat Liam Lawson de Red Bull-familie gaat verlaten, is Helmut Marko juist heel stellig. De Red Bull-adviseur zet de deur wagenwijd open voor een entree van Lawson bij RB in 2025. Dit heeft volgens hem alles te maken met de contractverlenging van Sergio Perez. De Mexicaan tekende recent een nieuw contract voor twee seizoenen bij Red Bull, waarmee in ieder geval voor volgend seizoen de stoeltjes bij het team van Max Verstappen bezet zijn.

Door de contractverlenging van Perez ontstaat er een (luxe)probleem bij zusterteam RB. Yuki Tsunoda is namelijk al zeker van een zitje bij het team voor 2025. Daardoor is er nog slechts één plek over, een plek die nu bezet wordt door oudgediende Daniel Ricciardo. Dit terwijl ook Liam Lawson aast op dat stoeltje. De talentvolle Nieuw-Zeelander maakte vorig seizoen al indruk in de F1 als vervanger van Ricciardo en hoopt op een vaste aanstelling voor volgend seizoen.

Lawson kan rekenen op de steun van Marko, terwijl Ricciardo juist hoog in aanzien staat bij teambaas Christian Horner van Red Bull. Maar als het de Oostenrijker ligt, wordt Lawson de vervanger van Ricciardo. "De aandeelhouders hebben duidelijk gemaakt dat RB een juniorteam is en daar moeten we naar handelen", zegt Marko in de aanloop naar de Grand Prix van Oostenrijk tegen Kleine Zeitung.

Dat Ricciardo promotie naar hoofdteam Red Bull misliep, kan hem nu dus op gaan breken. "Het doel was dat hij met uitzonderlijke prestaties in aanmerking zou komen voor Red Bull. Dat zitje is nu van Sergio Perez, dus dat plan gaat niet meer door", geeft Marko aan. "We zullen er binnenkort een jonge coureur in moeten zetten. Dat wordt dan Liam Lawson."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Oostenrijk 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership