Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

Marko compleet verrast na laatste testdag Verstappen: "Sensationeel, onverwachts!"

Er verscheen een glimlach op het gezicht van Helmut Marko, zo was te zien op live beelden, toen Sergio Perez zijn eerste getimede ronde neerzette tijdens de ochtendsessie op zaterdag. De Red Bull-adviseur is tevreden over de voortgang die zijn team heeft gemaakt met de nieuwe RB18.

Verstappen Horner Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Red Bull heeft deze testweek weinig te klagen. Het team kende weinig tot geen problemen en de update waarmee het de laatste testdag op de proppen kwam doet zijn werk.

Helmut Marko keek enthousiast toe hoe zijn coureurs op zaterdag goed voor de dag kwamen in de geüpdatete Red Bull RB18. "Checo kwam de baan op en zette meteen de beste tijd neer", zo jubelde hij tijdens de laatste testdag tegenover de Duitse media.

Marko ziet Red Bull Ferrari bijhalen

Perez sloot de zaterdagochtend als snelste af en Max Verstappen dook in de middag nog ruim onder de tijd van zijn Mexicaanse teamgenoot door. Al met al tovert het allemaal een voorzichtige glimlach op het gezicht van Marko. "Sensationeel en beter dan verwacht!", jubelt hij. "En we reden niet eens met een lege tank!"

Ferrari zag er de twee testweken ijzersterk uit, zo weet ook Marko, die nu oordeelt dat zijn team het gat wat er in Barcelona was door de nieuwe update al heeft goedgemaakt. "We staan op zijn minst op gelijke hoogte met de Italianen", aldus een tevreden Red Bull-adviseur na de ijzersterke dag van Verstappen en Perz.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull speelden verstoppertje

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de testdagen in Barcelona.

10 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull