Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko compleet verrast na laatste testdag Verstappen: "Sensationeel, onverwachts!"

Er verscheen een glimlach op het gezicht van Helmut Marko, zo was te zien op live beelden, toen Sergio Perez zijn eerste getimede ronde neerzette tijdens de ochtendsessie op zaterdag. De Red Bull-adviseur is tevreden over de voortgang die zijn team heeft gemaakt met de nieuwe RB18.

Red Bull heeft deze testweek weinig te klagen. Het team kende weinig tot geen problemen en de update waarmee het de laatste testdag op de proppen kwam doet zijn werk. Helmut Marko keek enthousiast toe hoe zijn coureurs op zaterdag goed voor de dag kwamen in de geüpdatete Red Bull RB18. "Checo kwam de baan op en zette meteen de beste tijd neer", zo jubelde hij tijdens de laatste testdag tegenover de Duitse media.

Marko ziet Red Bull Ferrari bijhalen

Perez sloot de zaterdagochtend als snelste af en Max Verstappen dook in de middag nog ruim onder de tijd van zijn Mexicaanse teamgenoot door. Al met al tovert het allemaal een voorzichtige glimlach op het gezicht van Marko. "Sensationeel en beter dan verwacht!", jubelt hij. "En we reden niet eens met een lege tank!" Ferrari zag er de twee testweken ijzersterk uit, zo weet ook Marko, die nu oordeelt dat zijn team het gat wat er in Barcelona was door de nieuwe update al heeft goedgemaakt. "We staan op zijn minst op gelijke hoogte met de Italianen", aldus een tevreden Red Bull-adviseur na de ijzersterke dag van Verstappen en Perz.

Viaplay
x
Max Marko: "Er zal nooit meer een Verstappen komen"