Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alexander Albon

Marko: "Daar heeft Hamilton de carrière van Albon kapotgemaakt"

Dr. Helmut Marko denkt samen met Alexander Albon nog wel eens terug aan het incident in bocht vier tijdens de Grand Prix van Oostenrijk vorig jaar. Volgens de Red Bull-adviseur was het daar dat de carrière van de Thaise Formule 1-coureur door Lewis Hamilton kapotgemaakt werd.

Albon Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Alexander Albon zal vast nog wel eens gutsend in het zweet wakker worden als hij 's nachts terugdenkt aan de Grand Prix van Oostenrijk van vorig jaar. De toen nog Red Bull-coureur lag op kansrijke positie om een podium te pakken, maar werd daar in bocht vier van de Red Bull Ring letterlijk en figuurlijk van afgetikt door Lewis Hamilton.

Albon viel uiteindelijk uit terwijl Hamilton een tijdstraf kreeg waardoor Lando Norris net - die net dicht genoeg achter hem bleef - zijn eerste podium in de Formule 1 kon pakken. Maar er had veel meer ingezeten, vindt ook Dr. Helmut Marko als hem door Motorsport Total wordt gevraagd naar de identieke incidenten tijdens de Grand Prix van Oostenrijk van dit jaar met Sergio Perez, Lando Norris en Charles Leclerc op hetzelfde punt van de baan.

"Bocht vier is beroemd, daar heeft Hamilton de carrière van Albon kapotgemaakt. Als Hamilton daar in 2020 niet had ingestuurd, had Albon de race gewonnen", aldus de Oostenrijker. "Dan zou alles misschien heel anders zijn geweest, want de psyche en het zelfvertrouwen ontwikkelen zich dan natuurlijk heel anders."

Marko denkt wel dat het goed is als coureurs een ander buitenom proberen in te halen, als het binnendoor niet lukt. Maar, zegt hij, daarbij moeten de regels wel netjes nageleefd worden. "Ze moeten racen terwijl ze ruimte geven aan de ander. Daar maakte Norris een fout. Hij zag dat Perez aan de buitenkant was gepasseerd en had hem ruimte moeten geven, dat deed hij niet. Maar als Perez het niet probeert, dan hebben we een saaie achterblijver achter ons aan en dat is ook niet wat we willen."

Ook interessant:

Bezorgt Max Verstappen de Britten, inclusief Lewis Hamilton, dit weekend de volgende grote kater? Tom Coronel en Ruud Dimmers spreken zich hierover uit in de F1-podcast van RacingNews365 met host Joris Mosterdijk.

Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

15 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto