Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko: "Daar verliest Verstappen te veel tijd op Norris"

Red Bull-adviseur Helmut Marko zag Max Verstappen niet verder komen dan de zevende tijd in de tweede training op Silverstone, terwijl Sergio Perez de derde tijd neerzette. Marko wijst aan waar de Oostenrijkse renstal tijd ten opzichte van nummer één Lando Norris verliest.

Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het verschil tussen Lando Norris en Max Verstappen tijdens de tweede vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië is zeven tienden, maar dat vertelt niet het hele verhaal. Verstappen zette zijn beste tijd namelijk vrij vroeg in de sessie neer, terwijl de concurrentie later in de training pas op de zachte banden reed. De Nederlander wist zijn tijd op een nieuwe set softs echter niet te verbeteren.

Hoe kijkt adviseur Helmut Marko naar de toch wel opvallende tweede training voor Red Bull? "We verliezen te veel in de langzame bochten. Vooral in sector 1, want daar verliezen we bijna drie tienden. We zien er slechter uit dan in de eerste training en de longruns waren ook niet zo soeverein. We zijn nog steeds goed, maar niet op het niveau van Norris", zo vertelt Marko tegenover ORF.

"We hebben hier dus nog veel recht te zetten. Aan de andere kant zijn de weersvoorspellingen voor zaterdag en zondag niet goed. Het gaat er dus om om welk compromis je sluit. Komt er wat meer regen en zet je wat meer vleugel op de auto? Het is dus een interessante ontwikkeling, maar de stap die we hebben gezet was zeker niet de juiste, omdat we er gewoon op achteruit gaan. Zelfs in de derde sector verliezen we alles in de langzame bochten."

Maar waar ligt dat dan precies aan? "Het is een mix van verschillende redenen. De auto glijdt te veel en ik denk dat het meer mechanisch is." Daarbij geeft Marko ook gelijk aan dat het verschil tijdens de tweede training niet zo groot is als het aan het einde op papier staat. "Om het in perspectief te plaatsen: het verschil is geen zes tienden, maar we staan nog steeds achter Norris. Het valt nog te bezien of we de juiste balans kunnen vinden om onze prestaties in de snelle bochten te behouden zonder veel te verliezen in de langzame bochten." 

En hoe zit het dan met de bandenslijtage? "We waren niet slecht, maar ook niet zo goed dat we met vertrouwen de race in kunnen gaan." Red Bull moet dus nog een goede balans vinden. "En dat is niet gemakkelijk met het weer op deze baan", zo sluit Marko af.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Ai! Red Bull deelt slecht nieuws over gloednieuwe vloer Verstappen