Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Marko: "Dan had Verstappen heel dicht op Leclerc gezeten"

Max Verstappen zag na beide vrije trainingen op de vrijdag van de Grand Prix van Azerbeidzjan 'P3' achter zijn naam staan. Het ware potentieel hebben we, in rondetijd tenminste, nog niet gezien, maar Helmut Marko weet dat er meer in zat.

Verstappen Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Max Verstappen klokte twee keer de derde tijd op de vrijdag in Bakoe. Tot twee keer toe slaagde hij er echter niet in het achterste van zijn tong te laten zien op de zachte banden, zo legt Red Bull-teamadviseur Helmut Marko uit tegenover Motorsport-Magazin.

"Op het moment dat de banden van Verstappen op hun best waren, kwam er steeds wat tussen", aldus de Oostenrijker, voornamelijk doelend op gele vlaggen. De vraag hoeveel er nog meer in had gezeten voor Verstappen als hij die vlaggen niet op zijn pad was tegengekomen, beantwoordt hij niet in aantal tienden.

"Maar dan had hij heel dicht op de tijd van Leclerc gezeten", aldus Marko, die vervolgens ingaat op het thema porpoising. Het lijkt meerdere teams een goede performance in de weg staan op het snelle Baku City Circuit, bij Mercedes zelfs tot het punt waarop men op het lange rechte stuk van het gas lijkt te moeten gaan.

Marko maalt niet om porpoising

Bij Red Bull echter zijn daar geen zorgen om: "We ervaren porpoising ook, zeker wel. Maar het is niet zo alarmerend dat de driveability van de auto eronder te lijden heeft."

Gevraagd of porposing nog een betrouwbaarheidsrisico voor de concurrent met zich meebrengt, geeft Marko aan dat de menselijke factor ook meespeelt: "Uiteindelijk rijdt de coureur er op hoge snelheid mee door."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Azerbeidzjan 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Azerbeidzjan 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt