Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "De FIA schijnt naar de achtervleugel van Mercedes te gaan kijken"

Volgens Helmut Marko zit er, letterlijk en figuurlijk, beweging in de zaak over de achtervleugel van grote rivaal Mercedes. De Oostenrijker hoopt dat er dit weekend actie wordt ondernomen door de FIA.

Er werd natuurlijk ook gereden op vrijdag in Qatar, waar Mercedes de dag afsloot als snelste. Max Verstappen reed naar een degelijke derde tijd en klaagde zelf over wat onwennigheid, maar raakte niet in paniel. Helmut Marko doet dat in gesprek met Sky Deutschland ook niet als hem wordt gevraagd naar de vrijdag in Qatar. "Alles is normaal, maar we hadden het wat lastig met de temperatuurwisselingen tussen de eerste en tweede vrije training. Daardoor hebben we de balans wat verloren, maar die komt wel weer terug." "Het lijkt erop dat de banden wat te hard zijn, zeker in combinatie met de temperatuurwisselingen. Maar de komende dagen zal er meer rubber op het circuit liggen. Het is een interessant circuit. Het belangrijkste is hoe je de banden goed houdt voor de laatste bocht. Als je daar grip hebt, dan maakt dat namelijk heel veel verschil op het lange recht stuk."

Er zit schot in de zaak Mercedes

Daar waar Mercedes haar zaak tegen Verstappen af zag ketsen, hoopt Red Bull dit weekend dat er actie wordt ondernomen tegen Mercedes. Volgens Marko gaat de FIA de Mercedes-vleugel onder de loep nemen in Qatar. "De motor van Hamilton is simpelweg een raket, maar het gedoe over de achtervleugel is nog niet voorbij. We hopen ten eerste natuurlijk dat de FIA gaat kijken naar de achtervleugel. Dat schijnt het geval te zijn. Een protest is het allerlaatste middel, maar er is zeker wat aan de hand." Volgens Marko lijkt er dan ook beweging in de zaak te zitten. Gevraagd of Mercedes al dingen aan het veranderen is, antwoordt hij het volgende. "Het is lastig om van buitenaf te zien, maar we kunnen het zien aan de data. Er is in ieder geval beweging."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"