Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Helmut Marko

Marko doet oproep aan Mercedes in aanloop naar mogelijk protest

Max Verstappen heeft de wereldtitel afgelopen zondag gewonnen, maar er is nog steeds een kleine kans dat deze hem wordt afgepakt. Dat kan alleen nog gebeuren als Mercedes in protest gaat.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Terwijl Red Bull feest vierde op zondagavond nadat Max Verstappen de wereldtitel won, liet Mercedes weten de intentie te hebben om in protest te gaan. Helmut Marko doet een dringende oproep aan Mercedes om af te zien van haar protest.

Volgens de Oostenrijker heeft Mercedes namelijk zelf een fout gemaakt. "Ik snap dat ze niet blij zijn, maar wat ik niet snap, is dat ze de kans hadden om de pitstraat in te gaan maar dat niet hebben gedaan. Ik zou dus zeggen dat dat een fout was. Om dan ook nog Michael Masi proberen te beïnvloeden om geen safety car de baan op te brengen", hekelt Marko tegen BBC Radio.

Marko teleurgesteld

Toen Red Bull bij de stewards kwam, zag met tot hun verbazing dat Mercedes een advocaat had meegenomen. Marko snapt daar niets van. "Daar zijn we heel teleurgesteld in. Een van de best betaalde advocaten van Engeland namen ze mee naar de laatste race. Wij nemen de beste engineers mee om het maximale uit de auto te halen", vervolgt de Red Bull-adviseur.

Hij doet dan ook een oproep aan Wolff en co: "De manier waarop zij na de race hebben gereageerd, is voor ons onbegrijpelijk. Tot een ronde voor het einde dachten ze dat ze kampioen waren, maar als je verliest, dan moet je het accepteren. Tenminste, zo kijken wij er naar."

Herbeleef de ongekend spannende titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton

De titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton werd over een seizoen van 22 races beslist. Van Bahrein tot en met Abu Dhabi zagen we bijna te veel om op te noemen. Herbeleef in deze video het complete seizoen! Spoiler alert: Verstappen gaat er vandoor met de titel..

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Abu Dhabi 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Abu Dhabi, direct vanaf het Yas Marina Circuit.

45 reacties

x
Video Wereldkampioen Nyck de Vries begint Formule E-seizoen in de muur