Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko doet oproep aan Mercedes in aanloop naar mogelijk protest

Max Verstappen heeft de wereldtitel afgelopen zondag gewonnen, maar er is nog steeds een kleine kans dat deze hem wordt afgepakt. Dat kan alleen nog gebeuren als Mercedes in protest gaat.

Terwijl Red Bull feest vierde op zondagavond nadat Max Verstappen de wereldtitel won, liet Mercedes weten de intentie te hebben om in protest te gaan. Helmut Marko doet een dringende oproep aan Mercedes om af te zien van haar protest. Volgens de Oostenrijker heeft Mercedes namelijk zelf een fout gemaakt. "Ik snap dat ze niet blij zijn, maar wat ik niet snap, is dat ze de kans hadden om de pitstraat in te gaan maar dat niet hebben gedaan. Ik zou dus zeggen dat dat een fout was. Om dan ook nog Michael Masi proberen te beïnvloeden om geen safety car de baan op te brengen", hekelt Marko tegen BBC Radio.

Marko teleurgesteld

Toen Red Bull bij de stewards kwam, zag met tot hun verbazing dat Mercedes een advocaat had meegenomen. Marko snapt daar niets van. "Daar zijn we heel teleurgesteld in. Een van de best betaalde advocaten van Engeland namen ze mee naar de laatste race. Wij nemen de beste engineers mee om het maximale uit de auto te halen", vervolgt de Red Bull-adviseur. Hij doet dan ook een oproep aan Wolff en co: "De manier waarop zij na de race hebben gereageerd, is voor ons onbegrijpelijk. Tot een ronde voor het einde dachten ze dat ze kampioen waren, maar als je verliest, dan moet je het accepteren. Tenminste, zo kijken wij er naar."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi