Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko dolt Bottas: "Hoop dat hij zijn slechte vorm meeneemt"

De prestaties van de tweede rijders van Mercedes en Red Bull gaan mogelijk een zeer belangrijke rol spelen binnen de titelstrijd. Red Bull-adviseur Helmut Marko hoopt dat Valtteri Bottas de komende races allerminst uit gaat blinken.

Het contrast tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton en hun teamgenoten Sergio Perez en Valtteri Bottas is dit seizoen bijzonder groot. Perez lijkt bij Red Bull eindelijk van waarde te kunnen zijn in de titelstrijd, terwijl Bottas ijzersterke races afwisselt met anonieme. Helmut Marko is niet mals als hij over de Mercedes-coureur praat. "Bottas is onvoorspelbaar. Hij heeft erg goede, maar ook erg slechte races gereden. Ik hoop dat hij zijn slechte vorm van Austin meeneemt", lacht Marko. "Dat zou voor ons een voordeel zijn, maar veel zal afhangen van de vorm van de dag."

Marko: "Perez was op niveau van Verstappen"

Marko vertrouwt in het titelgevecht op Perez, die na een lastige periode bij Red Bull zijn draait lijkt te vinden. Doordat het verschil tussen Hamilton en Verstappen bijzonder klein is, kunnen de tweede rijders binnen het team een cruciale rol gaan spelen door punten af te snoepen van een van de titelkandidaten. "Bottas heeft zijn ups en downs, terwijl Perez de weg naar boven gevonden heeft. Ik denk dat hier (in Mexico red.) de tweede rijders ook een cruciale rol kunnen spelen. Checo had in de laatste races eigenlijk allemaal op het podium kunnen staan", vertelt Marko aan het Duitse RTL. "Amerika was zeker zijn beste weekend met ons en hij werd gesteund door veel Mexicanen. Vanaf de eerste training was hij op hetzelfde niveau als Max. Dat is voor ons ook erg belangrijk in de strijd om de constructeurstitel. Die is voor ons wel minder belangrijk dan voor bijvoorbeeld een autofabrikant."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'