© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: "Echte helden in de Formule 1 zijn onzichtbaar geworden"

Helmut Marko ziet steeds minder verschillen tussen de echte topcoureurs in de Formule 1 en de dertien-in-een-dozijn-coureurs. Volgens de Oostenrijker zijn de weinig populaire aanpassingen aan de circuits daar debet aan.

In gesprek met Motorsport-Magazin wijdt Red Bull-adviseur Helmut Marko uitgebreid uit over de zijn eigen actieve racecarrière. Marko racete naar eigen zeggen in de tijd dat de echte helden uit de Formule 1 zich nog wisten te onderscheiden van de rest: "Als fans naar het circuit gaan, willen ze andere mensen dingen zien doen die ze zelf niet kunnen. Daar horen bepaalde risico's bij, maar die risico's bestaan tegenwoordig bijna niet meer."

Met name de vele aanpassingen van de bochten op de moderne Formule 1-circuits zijn Marko een doorn in het oog: "Als iemand nu de bocht mist, komt hij in de grindbak te staan, of gaat hij wijd. Op de grote uitloopstroken verliest hij misschien maar een paar seconde tijd, maar er gebeurt eigenlijk niks.

"En omdat een coureur vrijwel niets meer kan overkomen, kan hij meer risico's nemen, waardoor de ware verschillen in talent minder zichtbaar worden. Vroeger was dat anders. Ging je toen over de limiet, al was het maar met een millimeter, dan hing je al in de muur. Anno 2019 is dat niet meer en dat neemt een groot stuk van wat de Formule 1 zo aantrekkelijk maakt, weg."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen