Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko: "Alleen Verstappen kan haar temmen"

Helmut Marko is zich er goed van bewust met wat voor materiaal Max Verstappen en Sergio Perez het momenteel moeten stellen. In zijn ogen is de RB20 verworden tot een 'teef'.

Verstappen wet Qualifying Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Helmut Marko weet dat de Red Bull RB20 van nu niet meer de Red Bull RB20 is van het begin van het seizoen: "Aan het begin van het seizoen hadden we een auto die goed uitgebalanceerd was zoals de McLaren nu is. Hij was goed te besturen op alle type circuits en in alle omstandigheden", zo wordt hij geciteerd door Auto, Motor und Sport.

"Maar toen namen we ergens een verkeerde afslag, waarna de auto een teef werd die enkel Max Verstappen kan temmen. Alle ontwikkelingsstappen maakten dat de auto meer en meer onvoorspelbaar werd. Het werd steeds lastiger om een goede setup en de juiste balans te vinden."

Bovenstaande speelde mee in de keuze om Sergio Perez richting de tweede seizoenshelft nogmaals het voordeel van de twijfel te gunnen. Immers, als Verstappen de enige is die de RB20 kan temmen, wat mag je dan helemaal van Perez verwachten?

"Als de auto weer wat voorspelbaarder gaat reageren, zal je zien dat Perez zijn snelheid weer terugvindt", aldus Marko, waarbij de publicatie uitlegt dat Red Bull vanaf Monza teruggrijpt naar eerder onderdelen, waardoor op de auto een mix ontstaat van nieuw en oud, iets dat ook Perez moet helpen.

Dat alles gezegd hebbende, heeft Marko ook nog wel een opbeurende boodschap, want zo slecht is alles nu ook weer niet: "We zijn beter dan onze laatste resultaten doen vermoeden. Zonder slechte pitstop in Oostenrijk, zonder het contact met Lewis Hamilton in Hongarije en zonder gridpenalty op Spa had Max er veel beter voor gestaan."

Ook interessant:

'Koning' Verstappen kan rekenen op extra boost voor GP Nederland

De Formule 1-actie wordt hervat met de Formule 1 Grand Prix van Nederland. Na enkele lastige F1-weekenden scheelt het dat Max Verstappen met Red Bull juist daar kan rekenen op een extra boost. 

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Red Bull presenteert Coronel als nieuwe juniorcoureur