Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko eist actie na saaie GP Monaco: "Verstappen reed vier seconden langzamer!"

Max Verstappen zat de gehele Grand Prix van Monaco vast achter George Russell. Helmut Marko eist actie om de races in het prinsdom leuker te maken.

Verstappen race Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen had het niet echt naar zijn zin tijdens de Grand Prix van Monaco. De Nederlander kreeg op het krappe stratencircuit geen mogelijkheid om George Russell te passeren en moest het met de zesde plaats doen. Ook vooraan gebeurde er niet echt veel, waarna Charles Leclerc zijn thuisrace wist te winnen. Helmut Marko vond er helemaal niets aan, vertelt hij na afloop bij Sky DE.

"Je kon zien dat Max soms vier seconden langzamer reed dan normaal", stelt Marko, die ook niets van de tactiek van Mercedes snapte. Russell liet zich terugvallen om zijn mediums te sparen. "Ik begreep die tactiek niet helemaal, want als George zich niet zo ver had laten terugvallen, kon hij nog steeds vooraan meestrijden."

Marko eist veranderingen aan het circuit en concludeert ook dat Red Bull een dramatisch weekend kende, mede door de megaklapper van Sergio Perez. "We moeten dit weekend maar gewoon afvinken. Het is alleen ontzettend jammer dat je in deze atmosfeer zo'n saaie race voorgeschoteld krijgt. Het gaat constant om tactiek, dus we moeten iets verzinnen om de baan aan te passen en zo inhaalmogelijkheden te creëren."

Praat mee!

Viaplay
x
Coronel Coureur bevestigt carrièremove à la Max- en Jos Verstappen