Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko en Horner hadden meningsverschil over De Vries: "Lijkt er op dat Horner gelijk had"

Helmut Marko is bij Red Bull en AlphaTauri de man die de coureurs uitkiest, maar daarbij wordt ook de input van de teambazen meegenomen. Christian Horner leek een andere mening te hebben over Nyck de Vries...

Helmut Marko staat aan de leiding van het Red Bull-coureursprogramma en bepaalt hierbij ook in grote lijnen wie er bij AlphaTauri komt te zitten. Tot voor kort deed hij dat samen met de onlangs overleden oprichter van het energiedrankjesmerk, Dietrich Mateschitz. Tegenwoordig wordt er wat breder overlegd, zo legt Marko uit in de Inside Line F1 Podcast . "Nu bepalen we dat met het management en de teambazen", zegt hij, doelend op Christian Horner (Red Bull) en Franz Tost (AlphaTauri). Uiteindelijk is de Oostenrijker de hoofdverantwoordelijke en zal zijn mening het zwaarst meetellen in het kiesproces. Dat is soms handig, want zo af en toe is er een meningsverschil over een jonge coureur. Als er gevraagd wordt naar een verschil in mening met Horner, antwoordt Marko: "Dat gebeurt niet vaak, maar af en toe wel. De laatste keer dat was Nyck de Vries. Op dit moment lijkt het erop dat hij (Horner, red.) destijds gelijk had..."

Horner geen groot fan van De Vries

De Vries presteert nog niet naar behoren bij AlphaTauri, al krijgt de Nederlander ook te maken met een weinig competitieve bolide. Had Red Bull-teambaas Horner bezwaar tegen de komst van De Vries? "Nou ja, het blijft wel het AlphaTauri-stoeltje, maar we zijn een grote familie. Je mening geven mag en hij was geen heel groot fan", aldus Marko. Ook waren er andere gegadigden voor het zitje van De Vries, zoals Mick Schumacher. "Franz Tost wilde Schumacher graag hebben, maar Mick heeft altijd bij de Ferrari Academy gezeten. AlphaTauri blijft een juniorenteam en daarbij verschilt Nyck van Mick: Hij had nog maar één race op naam staan, een hele succesvolle in Monza, en daarmee past hij binnen ons programma."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje