Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko: "Er zal nooit meer een Verstappen komen"

Max Verstappen wint momenteel de ene na de andere race in Formule 1. Dat hebben coureurs zoals Michael Schumacher en Lewis Hamilton ook meegemaakt in hun loopbaan, maar volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko zal er nooit meer een Verstappen komen.

Verstappen Marko Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De cijfers van Max Verstappen zijn indrukwekkend: 57 overwinningen in 189 Grands Prix en ook nog eens meer dan 100 podiumplekken. Dit seizoen staat de teller al op drie zeges en vier polepositions. De drievoudig wereldkampioen wil maar wat graag de Grand Prix van China bijschrijven, een race die hij nog nooit in zijn F1-carrière wist te winnen.

Daarbij moet ook worden aangetekend dat het zeker tijdens de eerste races van het seizoen onrustig was binnen het team van Red Bull. Maar daar was op de baan niks van te merken met een 1-2 voor de Oostenrijkse renstal in Bahrein & Djedda.

Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko moeten de prestaties van Verstappen dan ook hoger worden ingeschat. "Hij is gewoon zo ongelofelijk gefocust. Hij heeft geen team om zich heen nodig om hem te helpen in deze situaties. Hij heeft een uitzonderlijk karakter en is pas 27 jaar oud. Hij doet hoe dan ook zijn ding en dat is goed", zo vertelt de Oostenrijker tegenover Kleine Zeitung. Marko was dat ook heel blij met de steun van Verstappen in Saoedi-Arabië. "Dat was echt een geweldig teken van loyaliteit. Dat is absoluut niet vanzelfsprekend, zeker niet in deze tijd."

Ziet de Oostenrijkse adviseur eigenlijk al een volgende Max Verstappen rondlopen? "Er zal nooit meer een nieuwe Verstappen komen, dat zie ik althans op dit moment niet. Maar we kijken altijd naar jonge coureurs. Isack Hadjar (Red Bull-junior, red.) bijvoorbeeld had de laatste tijd gewoon pech in de Formule 2, anders zou hij nu aan de leiding staan."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"