Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Marko erkent 'crisissituatie' binnen Red Bull, wil verandering zien bij Perez

Sergio Perez kent een lastige periode bij Red Bull. De Mexicaan is in de afgelopen races regelmatig bij incidenten betrokken en kan in de verste verte het tempo van Max Verstappen niet volgen. Helmut Marko hoopt snel verbetering te zien.

Perez Crash Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nee, ook tijdens de Grand Prix van Qatar ging het niet zoals gehoopt voor Sergio Perez. De Red Bull-coureur werd in de tweede kwalificatiesessie uitgeschakeld, crashte, weliswaar buiten zijn schuld om, in de sprintrace en kwam na flink wat straffen niet verder dan de tiende plaats in de hoofdrace. En dat terwijl teamgenoot Max Verstappen zijn derde wereldtitel veiligstelde en de race won. Helmut Marko, adviseur bij Red Bull, durft zelfs het woord crisis in de mond te nemen tegenover OE24.

"Het team is zich ervan bewust dat Perez in een crisis zit", vertelt Marko. "Checo moet er gewoon het beste uithalen zonder naar Verstappen te kijken. We proberen hem daarbij te helpen. Zoals je kunt zien, is er geen kritiek van het team, alleen hulp."

Gerhard Berger, voormalig Formule 1-coureur, was eerder heel stellig over het lot van Perez. "Hij moet weg bij Red Bull. Perez heeft een team nodig waar hij weer kan groeien. Je moet een teamgenoot kunnen verslaan om weer kracht op te bouwen. Het is dezelfde situatie als toen ik naast Ayrton Senna reed. Perez gaat niet slagen naast Verstappen, want de fouten gaan zich nu alleen maar opstapelen."

Marko reageert daar kort en krachtig op. "Wat moet ik zeggen? Berger weet uit ervaring dat je moet leren omgaan met het feit dat iemand sneller is. Hij reed naast Senna."

De 80-jarige Oostenrijker lijkt echter heel goed te snappen wat Berger bedoelt. "Dit is het lot van een coureur die naast Verstappen rijdt. Kijk naar Pierre Gasly in 2019: die werd na een zwak optreden geslachtofferd. In dat opzicht klopt het wat Berger zegt en heeft Perez een verandering in klimaat en team nodig. Laten we eerst maar eens kijken hoe de komende twee races verlopen."

Is het mogelijk dat Perez snel verbetering laat zien in onder andere zijn thuisrace? "Dat hij als held onthaald gaat worden, maakt het er voor hem niet makkelijker op. Bovendien is een sprintrace in de Verenigde Staten precies wat hij op dit moment niet nodig heeft. Dat maakt het voor hem nog moeilijker omdat hij altijd wat tijd nodig heeft om op snelheid te komen. Ik hoop dat Austin positief gaat uitpakken, dan kan hij dat weer meenemen naar Mexico."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten McLaren nu serieus gaan vrezen

Verstappen is een drievoudig F1-kampioen! Dat viert men in de nieuwste RN365 F1-podcast, maar Coronel, Dimmers en host Mosterdijk praten over nog zo veel meer. De opmars van McLaren, die crash tussen Hamilton en Russell, maar ook al het drama, de baalweekenden van Perez en Stroll en andere onderwerpen passeren de revue.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"