Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Gasly wordt opnieuw gewogen in 2019"

Pierre Gasly mag dan zeker zijn van zijn Red Bull-zitje in 2019, zijn toekomst is daarmee allesbehalve in beton gegoten. De Fransman dient zich volgend jaar opnieuw te bewijzen.

Gezien zijn prestaties in dienst van Toro Rosso in 2018 was Pierre Gasly de logische kandidaat om het vrijgekomen stoeltje van Daniel Ricciardo te vullen. Dat wil echter niet zeggen dat Pierre Gasly automatisch een lange toekomst bij Red Bull's hoofdmacht tegemoet gaat.

In gesprek met Motorsport.com geeft Red Bull-adviseur Helmut Marko aan dat Gasly in 2019 opnieuw beoordeeld gaat worden, 'zoals gebruikelijk is in de Formule 1 en elke vorm van topsport'. "Als je als voetballer niet presteert, beland je op de bank. Natuurlijk heeft Pierre in het verleden al aangetoond snel te zijn, maar nu moeten we hem nog een stukje discipline bij weten te brengen." Ondanks de voorzichtige dreigementen aan het adres van zijn nieuwe rekruut heeft Marko er alle vertrouwen in dat Gasly direct kan presteren: "Het team staat vierkant achter hem en we zijn ervan overtuigd dat hij er klaar voor is."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden