© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: "Gasly wordt opnieuw gewogen in 2019"

06 dec. 2018 17:00 Jan van der Burgt 4 reacties
Pierre Gasly mag dan zeker zijn van zijn Red Bull-zitje in 2019, zijn toekomst is daarmee allesbehalve in beton gegoten. De Fransman dient zich volgend jaar opnieuw te bewijzen.

Gezien zijn prestaties in dienst van Toro Rosso in 2018 was Pierre Gasly de logische kandidaat om het vrijgekomen stoeltje van Daniel Ricciardo te vullen. Dat wil echter niet zeggen dat Pierre Gasly automatisch een lange toekomst bij Red Bull's hoofdmacht tegemoet gaat.

In gesprek met Motorsport.com geeft Red Bull-adviseur Helmut Marko aan dat Gasly in 2019 opnieuw beoordeeld gaat worden, 'zoals gebruikelijk is in de Formule 1 en elke vorm van topsport'.

"Als je als voetballer niet presteert, beland je op de bank. Natuurlijk heeft Pierre in het verleden al aangetoond snel te zijn, maar nu moeten we hem nog een stukje discipline bij weten te brengen."

Ondanks de voorzichtige dreigementen aan het adres van zijn nieuwe rekruut heeft Marko er alle vertrouwen in dat Gasly direct kan presteren: "Het team staat vierkant achter hem en we zijn ervan overtuigd dat hij er klaar voor is."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen