Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko geeft kleine opening voor Red Bull-vertrek

Helmut Marko is al een hele tijd werkzaam bij Red Bull Racing, maar aan het begin van het huidige Formule 1-seizoen zou hij mogelijk geschorst worden. Inmiddels lijkt op dat vlak alles weer kalm te zijn bij de Oostenrijkse renstal, maar nu geeft hij toch een kleine opening voor een vertrek.

Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nog voor het huidige Formule 1-seizoen was het op zijn zachtst gezegd onrustig bij Red Bull Racing. Er was de saga rond teambaas Christian Horner en adviseur Helmut Marko zou worden geschorst, maar dat gebeurde uiteindelijk niet. Topontwerper Adrian Newey vertrekt wel aan het begin van 2025, maar na de uitlatingen van Jos Verstappen in Oostenrijk is het duidelijk dat het nog niet allemaal even lekker zit bij de Oostenrijkse renstal.

Daarom wordt aan Red Bull-adviseur Helmut Marko gevraagd in hoeverre de harmonie is hersteld binnen het team. "We hebben rust nodig om succes te garanderen en daarom zijn we bij elkaar gaan zitten. Ik heb een contract tot 2026 en met de veronderstelling dat al mijn functies ongewijzigd blijven, zal ik dit contract uitdienen. Dan speelt de exitclausule van Max Verstappen geen rol. En zijn prestatieclausules zijn op dit moment sowieso niet echt relevant", zo vertelt Marko tegenover Kleine Zeitung

De Oostenrijker laat zo echter wel duidelijk blijken dat hij zijn huidige takenpakket wil behouden en dat het anders weleens afgelopen kan zijn voor de adviseur. Dat zou dan ook gevolgen kunnen hebben voor Verstappen, die al eerder heeft aangegeven zijn lot aan dat van Marko te verbinden.

Maar hoe stil is het bij Red Bull op de achtergrond? "Na de dood van Dietrich Mateschitz was alles erg moeilijk. En dat is ook logisch. Het bedrijf werd door één iemand geleid en is opgevolgd door een breder managementteam. Maar de verkoopcijfers zijn goed, behalve in de Verenigde Staten. De motorsport heeft hier ook een grote rol in gespeeld, want we zijn over de hele wereld te zien", zo sluit Marko af.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Hongarije 2024