Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko geeft Perez schouderklopje: "Eerste die het zo lang volhoudt naast Verstappen"

Presteert Sergio Perez goed genoeg bij Red Bull? Voorlopig nog wel, aldus adviseur Helmut Marko.

Perez Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Al een aantal races op rij staat Sergio Perez niet op het podium in de Formule 1, dit terwijl Red Bull duidelijk een dominante wagen heeft. Teamgenoot Max Verstappen hengelt overwinning na overwinning binnen. Wat zegt dat over de prestaties van de Mexicaan? Moet hij zich zorgen maken over zijn toekomst bij Red Bull?

Dat valt wel mee, zo benadrukt adviseur Helmut Marko. Geruchten over het feit dat Daniel Ricciardo klaarstaat om het zitje van Perez over te nemen, zijn niet helemaal waar. "Er wordt heel veel uit zijn verband getrokken", laat hij weten aan Kleine Zeitung. "Daniel rijdt testritten voor ons, dat klopt ja, maar dat heeft niet direct wat te maken met de Formule 1."

"Perez heeft aardig wat goede races gehad en ook een paar slechte. Hij moet zich weer concentreren op leveren", aldus de man uit Graz, die duidelijk is over waar Perez staat: "Er is echt geen drang nodig voor een wereldtitel. Hij moet het positief bekijken: hij is de eerste die het twee seizoenen (drie, red.) volhoudt naast Max."

Mocht Red Bull zijn contract 'gewoon' respecteren, dan komt daar nog een derde Formule 1-seizoen bij. Het contract van Perez loopt pas eind 2024 af.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull hebben wat recht te zetten in Formule 1 GP Oostenrijk

Er wacht ons een sprintraceweekend, iets dat Red Bull vorig jaar nog voor problemen stelde in Oostenrijk. Weten Verstappen en zijn team herhaling te voorkomen? Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken de kwestie.

Forbidden

Weddenschappen Sergio Perez

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

43 reacties

Viaplay

Unibet
x
FIA te mild? Straffendiscussie wakkert aan na meerdere Red Bull-incidenten