Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko geeft update over Red Bull-toekomst Verstappen

Voor welk team rijdt Max Verstappen in 2025? Dat is de vraag die nog altijd boven de markt hangt. Helmut Marko geeft nu een nieuwe update over de toekomst van de drievoudig wereldkampioen.

Verstappen race Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Sinds de grote interne onrust bij Red Bull is ook de toekomst van Max Verstappen lang niet zeker bij de Oostenrijkse renstal. Zo flirt Mercedes-teambaas Toto Wolff openlijk met de Nederlander en zei Wolff onlangs nog het volgende. "Het is een soort relatie die op een gegeven moment moet gaan plaatsvinden, maar we weten niet wanneer."

Eén ding is in ieder geval duidelijk: Mercedes verwelkomt Verstappen maar al te graag bij de Zilverpijlen. De vraag is echter hoe realistisch dat is, omdat Mercedes de afgelopen jaren heeft laten zien dat het, binnen de huidige regelementen, geen auto kan bouwen om races en kampioenschappen mee te winnen.

Voorafgaand aan de Grand Prix van China wordt aan Red Bull-adviseur Helmut Marko gevraagd of de interne onrust binnen het team nog steeds een probleem is, wat een reden zou kunnen zijn van de Nederlander om vroegtijdig te vertrekken. "Hij wil altijd in de snelste auto zitten en Max in een Red Bull, dat is een onverslaanbare combinatie. Maar als je Max in een Ferrari zou zetten, dan zou het een ander verhaal zijn. De 20 seconden die hij voor ligt op Checo komen overeen met zijn superioriteit als coureur", zo vertelt hij tegen oe24.

Blijft Verstappen dan voor Red Bull rijden? "Max rijdt waar hij de beste auto heeft en dat heeft hij bij Red Bull. Er ligt niets anders in het verschiet", zo sluit de Oostenrijker af.

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'