Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko geeft Verstappen en Perez duidelijke instructies mee voor de sprintrace

Max Verstappen was de snelste man tijdens de kwalificatie op de Red Bull Ring, maar Helmut Marko vreest dat het op zaterdag wel eens heel spannend gaat worden in de strijd met Ferrari. Hij heeft advies voor zijn coureur(s).

Max Verstappen heeft de poleposition veroverd in Oostenrijk. Hij staat nu in de geschiedenisboeken als poleman, maar wie er op zondag vanaf de eerste startplek vertrekt, wordt pas bepaald aan de hand van de uitslag van de sprintrace op zaterdag. Helmut Marko was na afloop opgelucht met de poleposition. Red Bull voerde op weg naar de allerlaatste run een paar wijzigingen door, die zich uit hebben betaald, zo vertelt de Oostenrijker. "In de eerdere runs hadden we in de laatste sector nauwelijks nog grip over van de banden. We gebruikten ze te veel en hebben dat daarna aangepast", zo onthult hij bij het Duitse Sky .

Marko geeft simpel advies

Marko is er met het oog op de sprintrace echter zeker nog niet helemaal gerust op. Alhoewel er relatief weinig punten kunnen worden veroverd op zaterdag, is het natuurlijk een zeer belangrijke sprint met het oog op de Grand Prix van zondag. Het devies voor Verstappen en Perez is dan ook simpel, vertelt hun adviseur. "Op zaterdag wordt het heel, heel spannend", waarschuwt hij. "Rijd zonder fouten en houd de banden in leven", zo klinken zijn instructies.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie