Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Marko geeft Verstappen en Perez duidelijke instructies mee voor de sprintrace

Max Verstappen was de snelste man tijdens de kwalificatie op de Red Bull Ring, maar Helmut Marko vreest dat het op zaterdag wel eens heel spannend gaat worden in de strijd met Ferrari. Hij heeft advies voor zijn coureur(s).

Verstappen pole Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Max Verstappen heeft de poleposition veroverd in Oostenrijk. Hij staat nu in de geschiedenisboeken als poleman, maar wie er op zondag vanaf de eerste startplek vertrekt, wordt pas bepaald aan de hand van de uitslag van de sprintrace op zaterdag.

Helmut Marko was na afloop opgelucht met de poleposition. Red Bull voerde op weg naar de allerlaatste run een paar wijzigingen door, die zich uit hebben betaald, zo vertelt de Oostenrijker.

"In de eerdere runs hadden we in de laatste sector nauwelijks nog grip over van de banden. We gebruikten ze te veel en hebben dat daarna aangepast", zo onthult hij bij het Duitse Sky.

Marko geeft simpel advies

Marko is er met het oog op de sprintrace echter zeker nog niet helemaal gerust op. Alhoewel er relatief weinig punten kunnen worden veroverd op zaterdag, is het natuurlijk een zeer belangrijke sprint met het oog op de Grand Prix van zondag.

Het devies voor Verstappen en Perez is dan ook simpel, vertelt hun adviseur. "Op zaterdag wordt het heel, heel spannend", waarschuwt hij. "Rijd zonder fouten en houd de banden in leven", zo klinken zijn instructies.

Ook interessant:

De Red Bull Ring onder de loep, Giedo van der Garde over de kansen van de coureurs en Verstappen met het ultieme doel op het thuiscircuit van zijn team: in onderstaande video zie je alles wat jij moet weten voor het Grand Prix-weekend in Oostenrijk! Daarnaast maak je kans op GP-tickets...

Formule 1 GP Oostenrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen