Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko gelooft in kansen Red Bull: "Vertrouwen op onze racepace"

Het team van Red Bull greep naast de pole in Frankrijk, maar Helmut Marko voorziet veel kansen voor de race. Daarin mogen Max Verstappen en Sergio Perez het gezamenlijk opnemen tegen Charles Leclerc.

Charles Leclerc troefde de beide Red Bulls af in de kwalificatie. Max Verstappen begon als favoriet, maar Ferrari liet ditmaal perfect teamwerk zien. Carlos Sainz, die door een gridstraf de race van achteraan moet beginnen, werd geacht zich volledig op te offeren voor Leclerc. De Spanjaard gaf tot twee keer toe de perfecte slipstream op het rechte stuk, waardoor Verstappen kansloos was. Teamadviseur Helmut Marko wanhoopt allerminst als het gaat om de kansen van Verstappen voor de race. "We hebben als uitgangspunt genomen om een goede racesnelheid hebben en dat de bandenslijtage binnen de perken blijft. Dat bewezen we in de derde training met indrukwekkende tijden tijdens de longrun", vertelt Marko aan Servus TV. "Tegelijkertijd kwamen we dicht bij de pole, maar ik moet zeggen dat Ferrari het geweldig gespeeld heeft met Sainz en Leclerc. Het gat is dan ook marginaal, dat is geen drie tienden, ik denk dat het maar een tiende is."

Red Bull kan vanaf de tweede en derde positie proberen om Leclerc tijdens de race aan te vallen. Daarbij kan het ook spelen met de strategie. Leclerc weet dat hij ditmaal geen rugdekking van Sainz heeft, die als negentiende moet starten. "Het wordt erg warm en dat speelt ook een belangrijke rol. Met twee auto voorin denk ik dat we in een goede positie verkeren voor de race", concludeert Marko. Verstappen verdedigt een voorsprong van 38 punten ten opzichte van Leclerc. In het WK bij de teams gaat Red Bull ruim aan de leiding, maar krijgt het nu een perfecte kans om die voorsprong uit te bouwen.

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez