Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko gelooft in kansen Red Bull: "Vertrouwen op onze racepace"

Het team van Red Bull greep naast de pole in Frankrijk, maar Helmut Marko voorziet veel kansen voor de race. Daarin mogen Max Verstappen en Sergio Perez het gezamenlijk opnemen tegen Charles Leclerc.

Verstappen Perez France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Charles Leclerc troefde de beide Red Bulls af in de kwalificatie. Max Verstappen begon als favoriet, maar Ferrari liet ditmaal perfect teamwerk zien. Carlos Sainz, die door een gridstraf de race van achteraan moet beginnen, werd geacht zich volledig op te offeren voor Leclerc. De Spanjaard gaf tot twee keer toe de perfecte slipstream op het rechte stuk, waardoor Verstappen kansloos was.

Teamadviseur Helmut Marko wanhoopt allerminst als het gaat om de kansen van Verstappen voor de race. "We hebben als uitgangspunt genomen om een goede racesnelheid hebben en dat de bandenslijtage binnen de perken blijft. Dat bewezen we in de derde training met indrukwekkende tijden tijdens de longrun", vertelt Marko aan Servus TV.

"Tegelijkertijd kwamen we dicht bij de pole, maar ik moet zeggen dat Ferrari het geweldig gespeeld heeft met Sainz en Leclerc. Het gat is dan ook marginaal, dat is geen drie tienden, ik denk dat het maar een tiende is."

Red Bull kan vanaf de tweede en derde positie proberen om Leclerc tijdens de race aan te vallen. Daarbij kan het ook spelen met de strategie. Leclerc weet dat hij ditmaal geen rugdekking van Sainz heeft, die als negentiende moet starten.

"Het wordt erg warm en dat speelt ook een belangrijke rol. Met twee auto voorin denk ik dat we in een goede positie verkeren voor de race", concludeert Marko.

Verstappen verdedigt een voorsprong van 38 punten ten opzichte van Leclerc. In het WK bij de teams gaat Red Bull ruim aan de leiding, maar krijgt het nu een perfecte kans om die voorsprong uit te bouwen.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Frankrijk 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

3 reacties

Viaplay
x
Interview Lyrische Horner geniet van 'fenomenaal' Red Bull-collectief