Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko geniet van sportiviteit tussen Red Bull en Ferrari: 'Anders dan bij Mercedes'

In 2021 waren Red Bull en Mercedes nog de twee favorieten voor de overwinning, maar laatstgenoemd team doet vooralsnog niet meer mee in de titelstrijd. Helmut Marko ligt er niet wakker van.

Verstappen Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Na een aantal tegenvallende jaren is het Ferrari weer gelukt om de favoriet te zijn voor overwinningen in de Formule 1 en mogelijk zelfs de wereldtitels. Red Bull doet nog mee in het gevecht, maar Mercedes is teruggezakt in de rangorde van de koningsklasse. Helmut Marko vindt het niet erg, want hij ziet Red Bull liever met Ferrari strijden.

Tijdens de eerste races van het seizoen waren het Charles Leclerc en Max Verstappen die het uitvochten voor de overwinningen. Marko vindt het prettig om de 'nieuwe generatie' coureurs te zien vechten, zo legt hij uit bij ORF. "Voor Lewis Hamilton, de meervoudig wereldkampioen en recordwinnaar, was het een duel met een andere generatie op heel, heel hoog niveau. Het was ook emotioneel zwaar voor hem."

"Bij Leclerc en Verstappen, die van dezelfde generatie zijn, waren er al een aantal felle gevechten toen ze in de karts tegen elkaar reden. Het is een beetje een andere sfeer nu met Ferrari. Ze zijn meer gepassioneerd en sportiever. Het is een andere relatie dan met Mercedes." De Red Bull-adviseur ziet er alleen maar voordelen van in: "Dat is waarschijnlijk nog beter voor de explosiviteit (in de F1, red.) en de sportieve kant van het verhaal! Ook is er meer respect voor elkaar."

'Red Bull en Ferrari zijn vergelijkbaar qua aanpak'

Op emotioneel gebied ziet Marko veel gelijkenissen tussen Red Bull en Ferrari, terwijl er tussen de Oostenrijkse renstal en Mercedes maar weinig overeenkomsten zijn. Het grote verschil wat hij ziet nu Ferrari de grote concurrent is? "Respect. Ik denk dat we qua aanpak best vergelijkbaar zijn. Bij ons is het de passie, de sportieve uitdaging en de mentaliteit."

"Het is anders dan bij Mercedes het geval was. We vertellen het Ferrari als wij denken dat ze ver gaan met de reglementen en vice versa. Het gebeurt ook zo bij persoonlijk gesprekken, dus er is respect, er is passie en we zitten op emotioneel gebied veel dichter bij elkaar dan bij Mercedes het geval was."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten vanaf nu all-in gaan

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Emilia-Romagna.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull