Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko gooide principes over boord voor 'deal van de eeuw' met Verstappen

Max Verstappen en Red Bull zullen elkaar nog lang, heel lang, trouw blijven. De Nederlander tekende volgens Helmut Marko 'de deal van de eeuw', maar daar moest de Red Bull-adviseur wel wat principes voor over boord gooien.

Max Verstappen sloot deze week een mooie, nieuwe deal met Red Bull. Daardoor zal hij tot en met 2028 verbonden blijven aan Red Bull. Niet alleen de lengte van het contract is mega, ook het salaris van de Nederlander zal naar verluidt zeer aanzienlijk zijn. Helmut Marko zal er echter geen minuut van wakker liggen, want de Red Bull-adviseur, die de 16-jarige Verstappen persoonlijk naar de Formule 1 haalde, is zeer blij met het feit dat de deal rond is. Hij noemt het zelf de 'deal van de eeuw'. "Ik zal het niet hebben over de cijfers, maar ik kan alleen maar zeggen dat beide partijen heel tevreden zijn en zullen blijven", glundert hij in gesprek met F1 Insider.

Red Bull breekt met principes

Verstappen is de komende 7 jaar in ieder geval nog Red Bull-coureur. Dat betekent dat hij een contractverlenging van vijf jaar heeft getekend, aangezien zijn vorige verbintenis liep tot en met 2023. Iets dat in de Formule 1 ongekend is, laat staan bij het Formule 1-team van Red Bull. Marko geeft dan ook toe dat de Oostenrijkse renstal haar eigen principes over boord heeft gegooid om Verstappen voor zo lang aan hen vast te kunnen binden. "Dat wij Max hoog inschatten, blijkt uit de duur van het nieuwe contract. Normaal gesproken sluit Red Bull niet zulke lange verbintenissen."

Marko looft karakter Verstappen

De twee partijen werden vorig jaar hechter dan ooit, toen het de uitputtingsslag met Mercedes moest doorstaan. Geld was volgens Marko dan ook het probleem niet. "Het is geen geheim dat het karakter bij Red Bull een hele belangrijke eigenschap is, waar we veel waarde aan hechten."

Viaplay
x
Tijdschema Formule 1 GP Spanje 2024