Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko haalt mogelijke reden aan voor Red Bull-vertrek Newey

Helmut Marko heeft een mogelijke reden aangehaald waarom topontwerper Adrian Newey begin 2025 vertrekt bij Red Bull Racing. Newey trekt na bijna twintig jaar de deur achter zich dicht bij de Oostenrijkse renstal.

Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Adrian Newey was bijna twintig jaar werkzaam bij Red Bull Racing, maar daar komt begin volgend jaar een einde aan. De geruchten hingen al langer in de lucht, maar afgelopen woensdag kwam dan ook de officiële bevestiging vanuit de Oostenrijkse renstal.

Red Bull-adviseur Helmut Marko reageert nu tegenover Sky DE op het aanstaande vertrek van Newey. "Het kwam als een verrassing, maar als de motivatie weg is en hij een soort burn-out gevoel had, dan moet je dat accepteren. En vanwege zijn ongelooflijke prestaties bij Red Bull Racing is er een wederzijds aanvaardbare oplossing gevonden voor de beëindiging van het contract", zo legt Marko uit, waarna de Oostenrijker verder gaat.

"Het vertrek van Newey is natuurlijk pijnlijk. Hij is de beste ontwerper in de Formule 1 en hij wordt zeer gerespecteerd als mens. Maar aan de andere kant hebben we zo'n breed samengesteld technisch team, dat nu onder leiding staat van Pierre Waché, inclusief jong talent. Ik zie dan ook geen problemen in de performance, dat we gaan tegenvallen."

Ook gaat Marko ook nog even kort in de toekomst van Newey. "Ik ben bang dat hij na een bepaalde periode van bezinning weer die honger naar racen zal hebben en dat hij dan beschikbaar zal zijn voor een ander team en niet voor ons. Zijn grootste kracht is eigenlijk altijd geweest wanneer er veranderingen zijn in de reglementen en dat is nu godzijdank pas in 2026 het geval. Tot die tijd ben ik ervan overtuigd dat ons huidige team de nodige ervaring en kennis meebrengt om ervoor te zorgen dat we competitief blijven. Maar natuurlijk is het psychologisch een verzwakking", zo sluit Marko af.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na mislukte kwalificatie Verstappen in Monaco