Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko haalt opgelucht adem na topresultaat voor klagers: "Van die vraag ben ik nu af"

Eigenlijk leek niemand bij Red Bull echt, écht bij de pakken neerzitten na de uitvalbeurt van Max Verstappen. Ook Helmut Marko weet er met humor een draai aan te geven.

Marko Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Geen topresultaat voor Red Bull dus, maar wel een topresultaat voor mensen die al enige tijd niet meer warm lopen voor de dominantie van Red Bull: "Dagen als deze horen er ook bij. Iedereen vindt het saai als Red Bull wint, dus we hebben die mensen deze race gegeven. Maar niet expres natuurlijk", zo wordt Red Bull-teamadviseur Helmut Marko geciteerd door De Telegraaf.

Toch spint hij er zelf ook garen bij, zo deelt hij met een lach: "Iedereen vroeg me de hele tijd of Max Verstappen dit jaar alle races kan winnen, dat is nu tenminste voorbij."

En na de tegenvaller van dit weekend wacht over twee weken de Grand Prix van Japan, de thuisrace van motorleverancier Honda en ook het circuit waar Verstappen vorig zeer oppermachtig was, toen ook na een baalweekend in Singapore.

Marko is er van overtuigd dat Verstappen sterk, zo niet sterker zal terugkeren: "We zagen vorig jaar ook dat Verstappen vanaf de allereerste ronde een klap sneller was dan de rest en daar komt bij dat we daar ook wat nieuwe updates introduceren."

Maar hoe zit het met de remproblemen, zijn daar richting Japan dan geen zorgen over? Niet bij Marko in ieder geval: "Ik denk dat dat puur te maken had met dit circuit en in dat opzicht is het niks opmerkelijks. Ik verwacht helemaal dat Verstappen over twee weken weer gaat domineren."

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China