Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko: 'Mercedes zal proberen Verstappen te halen'

Helmut Marko heeft uitgebreid gereageerd op de Ferrari-transfer van Lewis Hamilton. De Red Bull-adviseur vindt het prachtig en laat duidelijk weten dat Mercedes Max Verstappen niet hoeft te bellen. Tocht denkt hij wel dat Toto Wolff een poging gaat wagen.

Marko Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Lewis Hamilton verlaat het vertrouwde nest van Mercedes aan het einde van 2024. De Brit verkast naar Ferrari en gaat in de nadagen van zijn carrière een nieuwe uitdaging aan. Het roept vragen op wie hem gaat opvolgen bij Mercedes en Helmut Marko vermoedt dat Toto Wolff Max Verstappen gaat bellen.

"Toto gaat het proberen, maar hij zal niet succesvol zijn", benadrukt de Red Bull-adviseur bij Sport.de. "Max heeft een goed geheugen en is de beschuldigingen van Mercedes niet vergeten. De crash op Silverstone in 2021 en de seizoensfinale in Abu Dhabi zijn daar voorbeelden van."

Prachtige transfer

Wel vindt Marko het een mooie stap van Hamilton. "Dit is het beste wat de Formule 1 op dit moment had kunnen overkomen. Er zijn twee redenen voor: de fascinatie voor Ferrari en Hamilton heeft geen vertrouwen meer in Mercedes. Ik denk dat deze transfer de vriendschappelijke relatie tussen Wolff en Fred Vasseur onder druk zal zetten. Wolff heeft Vasseur eigenlijk altijd gepromoot in de Formule 1. En nu dit."

Marko denkt dat Hamilton Leclerc kan uitdagen bij Ferrari. "Leclerc is in het voordeel als het op één rondje aan komt. Hamilton is echter sterker over een heel jaar en zal zich politiek laten gelden als Ferrari's wereldwijde superster."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training