Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko: "Hamilton baalt dat hij niet zo veel verdient als Verstappen"

Terwijl er geruchten rondgaan over een mogelijk aanbod van Ferrari aan Lewis Hamilton, denkt Red Bull-adviseur Helmut Marko te weten waarom hij niet tevreden is. Zijn salaris is minder hoog dan die van Max Verstappen.

Na de geruchten over Lewis Hamilton en een mogelijk Ferrari-aanbod gooit Helmut Marko nog wat olie op het vuur. De adviseur van Red Bull denkt te weten waarom de Mercedes-coureur 'geïrriteerd' is, mocht hij dat al zijn. "Er zijn twee dingen waar Hamilton erg mee zit: dat hij niet langer de wereldkampioen is en het moeilijk heeft om dit weer te worden."

"Er is namelijk geen plek voor hem bij Red Bull. Daarnaast is het nog maar de vraag of Ferrari beter voor hem is dan Mercedes, dat is allerminst zeker", aldus Marko tegenover F1 Insider als de man uit Graz wordt gevraagd naar een mogelijke overstap van Hamilton.

Duidelijke uitspraken van Marko, die er vervolgens nog een schepje bovenop doet: "Naast het sportieve perspectief, is Lewis alles behalve blij dat hij niet meer de best betaalde coureur is in de Formule 1. Dat is Max Verstappen nu. Dat kan ten minste veranderen met de hulp van Ferrari."

Naar verluidt wil Ferrari dat Hamilton zich bij het Italiaanse topteam voegt, waarbij een riant bedrag wordt geboden om hem bij Mercedes weg te lokken. Het contract van de zevenvoudig kampioen eindigt eind 2023.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull kunnen enkel verliezen in Monaco

Zelfs na een F1-loos weekend praten Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk de nieuwste RN365 F1-podcast moeiteloos vol. Ze blikken onder meer vooruit op de GP van Monaco, volgens het trio het weekend dat Red Bull en Max Verstappen alleen maar kunnen verliezen.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'