Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko: "Hamilton kan soms wat theatraal doen"

Na zijn tweede pitstop in de Grand Prix van Nederland hebben we Lewis Hamilton veelvuldig over zijn banden horen praten. Die zouden nooit tot het einde meegaan en hij deed het voorkomen alsof hij het er heel zwaar op had. Red Bulls Helmut Marko prikte eenvoudig door die berichten heen.

Hamilton Zandvoort 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Bij zijn tweede pitstop in de Grand Prix van Nederland wisselde Lewis Hamilton naar een tweede setje medium banden, terwijl Max Verstappen opteerde voor de harde banden. Dat Verstappen daarop de race uit kon rijden leed geen twijfel, maar hoe zat dat voor Hamilton? Over de boordradio gaf hij steeds weer aan dat hij het niet ging redden en dat de banden er te snel aan gingen, om ondertussen wel voortdurend snelste ronden te rijden.

"Hamilton kan soms wat theatraal doen", zegt Red Bull-adviseur Helmut Marko daarover ten overstaan van Sky Sports F1, om vervolgens aan te geven dat hij die woorden van Hamilton niet klakkeloos voor waar aannam. "Wij houden de banden van Mercedes ook nauwgezet in de gaten. Zo viel het ons op dat Bottas het in de slotfase lastig zou krijgen."

"Maar in grote lijnen was alles in orde met die banden", vervolgt de Oostenrijker. "Wij gingen ervan uit dat we na de tweede pitstop op harde banden zonder problemen tot het einde van de race door konden rijden. De aanval van Hamilton was sterk, maar Verstappen sloeg die af, waarna het zaak was om de auto over de streep te brengen."

Ook interessant:

Video: Verstappen-fans in extase na thuiszege prachtige Max Verstappen

Max Verstappen zorgde ervoor dat iedereen in extase het circuit verliet op zondagmiddag, nadat hij de Grand Prix van Nederland won. RN365 peilde hoe de stemming was na afloop van de race. Spoiler alert, die was opperbest!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2021 RN365 Nieuwsdossier

20 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes