Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko heeft advies voor mopperende Wolff: "Kijk naar het grote plaatje"

Toto Wolff was niet te spreken over het optreden van zijn pupil George Russell tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna. Hij reed Valtteri Bottas van de baan, maar volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko moet de Mercedes-teambaas daar niet zo zwaar aan tillen. Hij heeft er immers meer mee gewonnen dan verloren.

Hamilton Imola Rain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Mercedes-teambaas Toto Wolff zette George Russell flink op zijn nummer na zijn samenkomen met Valtteri Bottas in de Grand Prix van Emilia-Romagna. Met dit soort 'onverantwoorde risico's' acties zou hij hem liever in de Renault Clio Cup zetten dan in één van de twee Mercedes-stoeltjes, zo schertste hij.

Red Bull-adviseur Helmut Marko, die zag hoe zijn pupil Max Verstappen de race juist won, heeft een welgemeend advies. "Kijk naar het grotere plaatje", zo riep hij in gesprek met het Oostenrijkse Servus TV. Volgens Marko zou Wolff dan zien dat die crash Mercedes juist meer opleverde dan dat het het team had gekost.

"Door die actie van Russell kon Lewis Hamilton terugkomen in de race. Zonder die crash had Hamilton een ronde verloren."

Marko heeft zeker een punt, want de code rood die voortkwam uit de crash maakte dat Hamilton en ieder ander die op een ronde achterstand stond zich van die ronde kon ontdoen. Zo bleef Hamilton zicht houden op het podium, terwijl dat podium zonder de crash volledig uit beeld was geweest.

Ook interessant:

Is Hamilton de 'Guus Geluk' van de Formule 1? En wat betekent de elfde overwinning van Max Verstappen voor zijn titelkansen? Genoeg om over na te praten in de RacingNews365 F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2021 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"