Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko heeft goed nieuws voor Perez en zijn F1-zitje

Red Bull-adviseur Helmut Marko is tevreden met de resultaten van Sergio Perez, want in principe doet hij wat er van hem wordt gevraagd: punten scoren voor de constructeurstitel. Dat hij minder presteert dan teamgenoot Max Verstappen maakt volgens Marko niet uit.

Marko Verstappen Perez
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen domineert op dit moment het Formule 1-seizoen, met alleen teamgenoot Sergio Perez die enigszins in de buurt kan komen. Met een onderling verschil van 69 punten tussen de Red Bull-coureurs is er al wel duidelijk een verschil in prestaties.

Na onder meer een crash in Monaco en drie opeenvolgende races zonder podium wordt er veel gepraat over het stoeltje van de Mexicaan, maar volgens Helmut Marko hoeft hij zich voorlopig nog geen zorgen te maken over het verliezen van zijn zitje. "We nemen onze luxeproblemen serieus, maar kijkend naar Perez doet hij gewoon wat we van hem verwachten", laat de man uit Graz weten aan F1 Insider.

"Hij moet helpen het constructeurskampioenschap te veroveren en als we naar de WK-stand kijken dan doet hij dat goed. Hij laat ook zien dat hij races kan winnen als hij op zijn best is."

Perez versus Verstappen

Het puntenverschil tussen Verstappen en Perez is groot, maar dit betekent volgens Marko niet dat de officieuze nummer twee van Red Bull 'slecht bezig' is. "De vraag of hij goed genoeg is of niet komt niet vanuit ons. Max wordt beter en beter en je moet je ondertussen echt afvragen: is er een alternatief?"

"Wie kan Verstappen nou echt uitdagen op het moment? Om eerlijk te zijn, zie ik dat niemand doen", aldus de Red Bull-adviseur.

Ook interessant:

Red Bull-vervanger Perez naar voren geschoven: "Kom er maar in!"

Perez opzichtig steken vallen. Coronel weet wel raad met de situatie als hij een in zijn ogen passende vervanger naar voren schuift: "Kom er maar in!" Hoe denken Dimmers en Mosterdijk erover?

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ford verwijst geruchten over gloednieuwe Red Bull-motor naar de prullenbak