Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko heeft goed nieuws voor Verstappen over nieuwe Red Bull-bolide

Max Verstappen begint het nieuwe Formule 1-seizoen met een nieuwe wagen, die na de testdagen meteen zal worden voorzien van een upgradepakket. Bovendien ligt Red Bull helemaal op schema, zo vertelt Helmut Marko.

Red Bull presenteert op negen februari haar nieuwe Formule 1-bolide voor 2022. Althans, een variant daarvan, want Helmut Marko geeft in gesprek met Sport1 toe dat de presentatie vooral voor de bühne is. De Red Bull RB18 die we aankomende woensdag voorgeschoteld krijgen, zal absoluut niet de auto zijn waar Max Verstappen en Sergio Perez eind februari mee aan de start van de testdagen in Barcelona zullen verschijnen. "De presentatie is belangrijk voor fans en sponsoren. Daarbij zullen er nog geen speciale details te zien zijn aan de auto", benadrukt de Red Bull-adviseur.

Verstappen krijgt al snel een update

De versie die woensdag wordt getoond, zal op 23 februari al flink zijn veranderd als de testdagen beginnen. Vervolgens gaat Red Bull wederom aan de slag en zal Verstappen een kleine maand later opnieuw een geüpdatete wagen krijgen. Het ontwikkelingstempo zit er bij Red Bull dus goed in. Niet alle teams zullen met een geüpdatete wagen aan komen zetten bij de eerste race. Haas gaf bijvoorbeeld al aan dat ze geen veranderingen verwachten tussen de testdagen en de GP van Bahrein. Marko legt uit: "Na de testdagen zal de auto verder worden ontwikkeld en komen we tijdens de eerste race van het seizoen, op 20 maart, al met de eerste update."

Red Bull gaat lekker

Volgens Marko verloopt alles vlekkeloos in de Red Bull-fabriek, waar met man en macht gewerkt wordt aan de nieuwe Formule 1-bolide voor 2022. "We liggen op schema en we kunnen weer gaan strijden voor de titel. Mercedes zou weer onze grote rivaal moeten zijn, zoals gewoonlijk", aldus de Oostenrijker.

Viaplay
x
Breaking 'Red Bull-vertrek Newey voor GP Miami aangekondigd'