Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko heeft goed Red Bull-nieuws voor Verstappen

Max Verstappen en Sergio Perez zullen voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Barcelona beschikking hebben over een lichtere Red Bull-bolide. De RB18 komt eindelijk op streefgewicht.

Red Bull en Ferrari zijn dit jaar verwikkeld in een heerlijke titelstrijd, waarin de updates de doorslag kunnen gaan geven. De Italianen nemen volgend raceweekend hun eerste grote updates mee, terwijl Red Bull al in Imola enkele nieuwe onderdelen installeerde op de RB18. In Spanje reageert Ferrari dus, maar ook daar komt Red Bull met nieuwe updates. Weliswaar niet per se gericht op meer performance, maar wel op minder gewicht. Dat resulteert uiteindelijk ook in snellere rondetijden, dus het is goed nieuws voor de coureurs Max Verstappen en Sergio Perez. Helmut Marko legt uit in gesprek met F1 Insider . "In Spanje beginnen we met nieuwe onderdelen aan het raceweekend. Daarmee kunnen we eindelijk ons optimale gewicht bereiken. Tot nu toe zaten we namelijk relatief ver boven het minimumgewicht van 798 kilogram."

Red Bull vertrouwt op de FIA

Tegelijkertijd hamert Ferrari erop dat Red Bull op deze manier eerder dan Ferrari door haar ontwikkelbudget heen zal zijn, want anders "zou ik niet begrijpen hoe ze het doen", zo zei teambaas Binotto na het Grand Prix-weekend in Miami. Marko beaamt dat het doorontwikkelen van de auto inderdaad de doorslag zal gaan geven, maar hij vertrouwt erop dat de FIA ervoor zorgt dat alle regels, ook op financieel gebied, fatsoenlijk zullen worden gehandhaafd. "Wij staan op gelijke voet met Ferrari. Het verschil zal in de toekomst gemaakt worden door het maximale uit ons pakket te halen op het circuit. We blijven uitkijken naar de felle strijd met Ferrari en hebben er het volste vertrouwen in dat de FIA ervoor zorgt dat alles volgens de regels zal verlopen", aldus de Oostenrijker.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden