Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Marko heeft goed Red Bull-nieuws voor Verstappen

Max Verstappen en Sergio Perez zullen voorafgaand aan het Grand Prix-weekend in Barcelona beschikking hebben over een lichtere Red Bull-bolide. De RB18 komt eindelijk op streefgewicht.

Verstappen Horner win
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Red Bull en Ferrari zijn dit jaar verwikkeld in een heerlijke titelstrijd, waarin de updates de doorslag kunnen gaan geven. De Italianen nemen volgend raceweekend hun eerste grote updates mee, terwijl Red Bull al in Imola enkele nieuwe onderdelen installeerde op de RB18.

In Spanje reageert Ferrari dus, maar ook daar komt Red Bull met nieuwe updates. Weliswaar niet per se gericht op meer performance, maar wel op minder gewicht. Dat resulteert uiteindelijk ook in snellere rondetijden, dus het is goed nieuws voor de coureurs Max Verstappen en Sergio Perez.

Helmut Marko legt uit in gesprek met F1 Insider. "In Spanje beginnen we met nieuwe onderdelen aan het raceweekend. Daarmee kunnen we eindelijk ons optimale gewicht bereiken. Tot nu toe zaten we namelijk relatief ver boven het minimumgewicht van 798 kilogram."

Red Bull vertrouwt op de FIA

Tegelijkertijd hamert Ferrari erop dat Red Bull op deze manier eerder dan Ferrari door haar ontwikkelbudget heen zal zijn, want anders "zou ik niet begrijpen hoe ze het doen", zo zei teambaas Binotto na het Grand Prix-weekend in Miami.

Marko beaamt dat het doorontwikkelen van de auto inderdaad de doorslag zal gaan geven, maar hij vertrouwt erop dat de FIA ervoor zorgt dat alle regels, ook op financieel gebied, fatsoenlijk zullen worden gehandhaafd.

"Wij staan op gelijke voet met Ferrari. Het verschil zal in de toekomst gemaakt worden door het maximale uit ons pakket te halen op het circuit. We blijven uitkijken naar de felle strijd met Ferrari en hebben er het volste vertrouwen in dat de FIA ervoor zorgt dat alles volgens de regels zal verlopen", aldus de Oostenrijker.

Ook interessant:

Coronel: "Op dat vlak is Verstappen gewoon sterker dan Leclerc"

Tom Coronel blikt samen met RN365-presentator Joris Mosterdijk terug op het begin van het Formule 1-seizoen. Hij zag Max Verstappen als vanouds schitteren. Check hieronder het resultaat.

29 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona