Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko heeft hoopgevende boodschap voor Verstappen, wijst naar Norris

Met de tweede startpositie die Max Verstappen in Singapore binnensleepte is de eerste stap al gezet, maar Red Bull-adviseur Helmut Marko ziet stiekem ook kansen voor een mooi resultaat tijdens de race.

Marko Singapore
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen verraste vriend en vijand toen hij de tweede startpositie binnen wist te slepen tijdens de kwalificatie van de Grand Prix van Singapore. Hij zal daarmee op de eerste startrij plaatsnemen, vlak achter Lando Norris. Red Bull heeft het normaal gesproken niet makkelijk op het Marina Bay Street Circuit, maar die tweede startpositie smaakt stiekem toch naar meer. 

Red Bull-adviseur Helmut Marko laat tegenover ORF echter weten nog geen voorbarige conclusies te trekken, al heeft hij wel een hoopgevende boodschap voor Verstappen. "We moeten het allemaal nog zien, hoor. De race zal lang duren en inhalen is lastig in Singapore. Maar we weten wel dat Norris niet de beste starter is. De afstand tot de eerste bocht is relatief kort, maar we staan nu wel op een betere positie." 

Marko denkt niet dat de strategie het verschil gaat maken. "Op dit moment lijkt het erop dat een eenstopper voldoende zal zijn tijdens de race, maar ik ga er niet echt vanuit dat de strategie een grote invloed zal hebben op het verloop van de race."

"Een safety car zou dat daarentegen wel kunnen, want er kan veel veranderen afhankelijk van het moment waarop een safety car de baan op wordt gestuurd. Dan zou het best wel eens kunnen dat teams hele strategische plannen weer overhoop kunnen gooien, alleen maar omdat die safety car op het verkeerde moment komt." 

Ook interessant:

Speel de RN365 F1 Bingo en win toffe prijzen

Maak de race in Singapore nu nog leuker met de RacingNews365 bingo en maak kans op toffe F1 prijzen zoals Verstappen schaalmodellen en caps. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Achtervleugel McLaren FIA reageert op controversiële McLaren-achtervleugel: "Diskwalificatie niet gepast"