Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko heeft noodscenario klaar voor Red Bull

Red Bull wil in 2021 Mercedes verslaan en zo meedoen in de strijd om de wereldtitel. Maar wat nou als dat niet lukt? Helmut Marko geeft het antwoord.

Verstappen filmdag
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het mag duidelijk zijn dat Red Bull in 2021 volledig voor de wereldtitel gaat. Een nieuwe motor, de geüpdatete bolide en Max Verstappen en Sergio Perez moeten de ingrediënten zijn voor succes. Maar wat nu als de dingen al snel niet zo gaan als gehoopt? Dan zal Red Bull de zaken volledig anders aanpakken dan vorig jaar.

In alle eerlijkheid was het in 2020 al snel duidelijk dat Mercedes wederom een een maatje te groot was. De teamleiding wilde daar nog niet aan, terwijl Max Verstappen zijn gevoelens daarover al vroegtijdig liet doorschemeren. Het team bleef de auto tot het einde van het seizoen echter doorontwikkelen, wat gezien de nauwelijks veranderende regels voor 2021 goed te begrijpen viel. Dit jaar zal men een ander traject bewandelen.

"Dit jaar staan we voor de enorme opgave om zowel voor de wereldtitel te vechten als om ons klaar te maken voor de nieuwe reglementen in 2022", aldus Red Bull-teamadviseur Helmut Marko in gesprek met Speedweek. "Zeker gezien de invoering van de budgetlimiet is dat een enorme klus."

"Maar als we dit jaar niet in staat blijken te zijn om te vechten voor de wereldtitel, zullen we ons focussen op het 2022 project. Doen we wel mee voor de titel, moeten we dus deze twee enorme opdrachten zien te tackelen met beperkte middelen", vervolgt Marko, die aangeeft dat men het seizoen in tegenstelling tot in 2020 dus zal laten lopen in het geval van tegenvallende resultaten.

De opmerking is interessant, omdat Max Verstappen een clausule in zijn contract heeft staan, waarin staat beschreven dat hij in het geval van tegenvallende resultaten weg mag bij het team. Op het moment dat Red Bull de ontwikkeling van de RB16B stopzet, zal men eerder verder af komen te staan van die gestelde doelen, dan dat men daaraan voldoet.

Ook interessant:

Video: de geheimen van Verstappens nieuwe Red Bull

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië