Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Marko heeft opdracht voor Verstappen: "Nog minstens twee keer winnen"

Max Verstappen begint over een kleine drie weken aan het laatste deel van het seizoen met een voorsprong van 52 punten op Lando Norris. Toch is Helmut Marko er nog niet helemaal gerust op dat dit voldoende is voor de wereldtitel. De Oostenrijker voorziet nog een uitdaging voor zijn Nederlandse topcoureur.

Verstappen Marko Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Over een kleine drie weken gaat de Formule 1 beginnen aan het laatste deel van het seizoen. Met nog twee tripleheaders wordt bepaald wie zich wereldkampioen bij de coureurs en constructeurs mag noemen in 2024. Bij de constructeurs beginnen alle pijlen richting McLaren te wijzen, want het team uit Woking toont wekelijks aan dat het over de snelste auto beschikt en heeft inmiddels een voorsprong van 41 punten op Red Bull.

Bij de coureurs is de situatie anders. Daar is McLaren nog altijd de jagende partij met Lando Norris voorop. De Brit heeft een achterstand van 52 punten op Max Verstappen, maar zal alles op alles moeten zetten om dit in zes Grand Prix-weekenden te dichten. Gezien de huidige vorm van McLaren is dit zeker geen utopie, zo voorziet ook Helmut Marko.

De Oostenrijker heeft de constructeurstitel, voor nu, in ieder geval al afgeschreven, zo vertelt hij tegenover Motorsport-Total: "Met de prestaties die we nu hebben? Ja. Maar ik ben optimistisch. Als Max weer races wint en Sergio derde of vierde kan worden, dan ziet het er weer anders uit. Maar zoals ik al zei, de focus ligt in de eerste plaats op de rijderstitel."

Die titel bij de rijders is volgens Marko ook inherent aan de titel bij de constructeurs. Want als Red Bull de coureurstitel weet binnen te halen, maakt het automatisch ook meer kans op de constructeurstitel. Daarvoor heeft hij wel een opdracht voor Verstappen: "Als je dat kunt bereiken (de rijderstitel red.), en ik denk dat dat alleen mogelijk is als Max nog minstens twee races wint, dan ziet het er ook wat optimistischer uit voor het constructeurskampioenschap."

Hoeveel Grands Prix gaat Max Verstappen nog winnen dit jaar? Laat het weten in onderstaande poll!

Ook interessant:

Vloekende Verstappen zet F1 op scherp én op stelten

De Formule 1 was in rep en roer na de taakstraf voor Max Verstappen voor het gebruik van een vloekwoord. Iedereen vindt er wat van en vrijwel iedereen is op de hand van Verstappen. Voer voor discussie, een discussie die we ook in een kakelverse podcast 'gewoon' voortzetten.

Bekijk je de podcast liever op Youtube, dat kan hier!

Profiteer tijdelijk van deze online live casino welkomstbonus en claim jouw gratis €50 aan free spins als je €25 of meer inzet.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Marko geeft flinke waarschuwing af aan F1: "Verstappen moet je serieus nemen"