Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko heeft onheilspellend nieuws voor concurrentie Verstappen

Helmut Marko heeft een signaal aan de concurrentie van Max Verstappen afgegeven. De Red Bull-adviseur stelt dat Verstappen nog snelheid achter de hand had tijdens de Grand Prix van Bahrein.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen ging in Bahrein verder waar hij in 2023 gebleven was. De Nederlander domineerde de Grand Prix en kwam 22 seconden voor Sergio Perez over de streep. De 26-jarige Verstappen gaf zo meteen een duidelijk signaal af, al stelt Helmut Marko voorafgaand aan de GP van Saoedi-Arabië dat zijn pupil nog sneller had gekund.

"De snelste raceronde aan het einde was op de limiet, maar daar voor was nog meer mogelijk geweest", vertelt Marko tegenover OE24. "Maar Max lag al op kop, dus dan is alles wat makkelijker. Het was een heel goed weekend vanuit het oogpunt van Red Bull. Ook bij onze junioren ging het heel goed."

Wat viel Marko nog meer op in Bahrein? "Dat alles dichter bij elkaar komt. Ik was verrast door de problemen van Mercedes en de betrouwbaarheid van de auto's. Het is ongelofelijk dat iedereen in de eerste race de finish haalde."

GP Saoedi-Arabië

Een week later zal Verstappen maar al te graag opnieuw willen winnen. Marko hoopt dat Red Bull weer goed voor de dag kan komen. "In Djedda komen we een heel ander circuit met meer hogesnelheidsbochten en ander asfalt tegen. Ik zou blij zijn als onze auto net zo goed werkt als tijdens de seizoensopener."

Kan Red Bull alle 24 Grands Prix winnen? "Ga weg. We hebben vorig jaar gezien dat je een sensationeel seizoen kan hebben en dan in Singapore arriveert en geen schijn van kans maakt. De wereldtitel is de prioriteit. Ik heb gehoord dat wedden niet echt meer loont", sluit Marko af.

Ook interessant:

Concurrentie Verstappen een illusie armer na galavoorstelling

Daar is 'ie weer! De nieuwste F1-podcast van RN365. Natuurlijk over de weergaloze GP van Bahrein van Max Verstappen, maar er gebeurde nog veel meer. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het allemaal! Beluister 'm hieronder.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China