Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko hekelt klachten McLaren: "De stewards bepalen, niet wij"

Het incident tussen Max Verstappen en Lando Norris, waardoor Norris een tijdstraf van vijf seconden kreeg, is hét onderwerp na de GP van de Verenigde Staten. Dat er na de tijdstraf voor Norris door McLaren naar Red Bull wordt gewezen, schiet bij Helmut Marko in het verkeerde keelgat.

Verstappen Norris Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Hét moment van de GP van de Verenigde Staten was toch wel de inhaalactie van Lando Norris op Max Verstappen en de daaropvolgende tijdstraf voor de McLaren-rijder. Hierdoor verloor hij de derde plek aan zijn titelrivaal en liep Verstappen juist uit in het wereldkampioenschap. McLaren beklaagde zich in de media over de straf en wees daarbij ook naar Red Bull en de actie van Verstappen bij de start van de race.

Red Bull-adviseur Helmut Marko kan er niet veel mee en is het niet eens met de kritiek van McLaren. “Dat hebben wij niet besloten, dat hebben de stewards gedaan", zegt hij tegen het Duitse Motorsport Magazin.

Velen maken nu ook de vergelijking met ontknoping van het seizoen 2021 waar Verstappen met Lewis Hamilton streed om de wereldtitel. Ook daar gebeurden enkele controversiële dingen, zoals de crash van Verstappen in Silverstone, hun botsing in Monza en natuurlijk de sensationele ontknoping in de slotronde in Abu Dhabi. Maar Marko ziet geen vergelijking met dat seizoen. "Het is een storm in een glas water", zo wijst hij naar alle ophef van de laatste weken, over onder meer de technische foefjes bij beide teams. "De titelstrijd is heel anders dan in 2021. Dat was een ongelofelijke tweekamp tussen beiden."

Wie is volgens jou de schuldige in de 'aanvaring' tussen Verstappen en Norris? Laat het hieronder weten in onze poll!

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Red Bull geeft uitleg over gebrek aan snelheid Verstappen