Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko hield hart vast na penibel moment Verstappen in slotfase GP China

Helmut Marko is een blij man na de Grand Prix van China. Max Verstappen haalde opnieuw een overwinning binnen, terwijl Sergio Perez als derde over de streep kwam. Toch hield de Oostenrijker even zijn hart vast...

Verstappen win China 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Zege nummertje vier is binnen voor Max Verstappen en Red Bull. De Nederlander was ongenaakbaar in China en reed fluitend naar de overwinning. Wel werd het in de slotfase even penibel toen Verstappen over onderdelen van Guanyu Zhou reed. Helmut Marko geeft toe dat hij zijn hart vasthield en zag ook dat Sergio Perez ongelukkig was. De Mexicaan verloor de tweede plaats tijdens de safety car en kwam uiteindelijk als derde over de streep.

"Het was een zeer turbulente race en de safety cars husselden het resultaat een beetje door elkaar", vertelt Marko bij Sky DE. "We wankelden twee ronden voor het einde toen Max over een stuk carbon reed. Gelukkig kwam het allemaal goed en was het weer een overtuigende zege van Max. De teamprestatie was ook goed en ik geloof dat Perez ongelukkig was met de timing van de eerste safety car. Tweestoppers, driestoppers, eenstoppers, het kon allemaal. Toch zaten we aan de veilige kant met Max."

Marko trekt daarna een hele belangrijke conclusie. "Ik denk dat we een heel goed pakket hebben en Max rijdt foutloos, heeft vertrouwen en heeft een compleet overzicht tijdens de race. Hij houdt de banden ook goed onder controle, dus ik denk dat we weer aan de wereldtitel kunnen gaan denken. Ik geloof dat Max bij de grootsten aller tijden hoort en vergeet niet dat hij pas 27 wordt dit seizoen."

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"