Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko hoort geruchten over gridstraf Hamilton: "Dat zal ons tevreden stemmen"

Helmut Marko houdt er stiekem rekening mee dat Interlagos het circuit gaat zijn waar Lewis Hamilton dan toch echt nog een motorwissel met bijbehorende gridsraf moet incasseren.

Helmut Marko gaat komend weekend in de Formule 1 Grand Prix van Brazilië voor het allerhoogste doel, namelijk een dubbelzege voor Red Bull . Zeker gezien de vorm waar ook Sergio Perez in verkeert, moet dat mogelijk zijn, zo redeneert de Oostenrijker. Echter, hij sluit ook niet uit dat Red Bull bij de plan de helpende hand wordt gereikt door Mercedes zelf: "Voor ons is het zaak dat we er ook in de sprintkwalificatie (op zaterdag, red.) goed bij zitten. En als we de geruchten moeten geloven, volgt daarna een gridstraf voor een motorwissel bij Lewis Hamilton", zo roept Marko in gesprek met RTL .

Hoe werkt een gridstraf in GP Brazilië?

"Dat zou ons natuurlijk goed uitkomen en tevreden stellen", zo geeft hij grif toe. "Dus ja, we gaan voor die dubbelzege, zo herhaalt hij zijn eerdere woorden nog eens. Mocht Hamilton gedurende het weekend daadwerkelijk zijn motor of een deel daarvan wisselen, dan wordt de gridstraf op zondag voor de 'hoofdrace' pas doorgevoerd. Als hij op de vrijdag in de kwalificatie de snelste is, zal hij op de zaterdag gewoon vooraan mogen starten in de sprintkwalificatie. De gridstraf wordt dan vervolgens opgeteld bij zijn eindklassering van die sprintkwalificatie.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie