Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko huiverig om 'buitenaardse' snelheid Ferrari: "Stof tot nadenken"

Helmut Marko zal een lach niet kunnen onderdrukken als hij nu naar de tussenstanden in beide Formule 1-kampioenschappen kijkt, maar zelfs opperpositivo Marko is niet zonder zorgen na het zien van recente ontwikkelingen bij Ferrari.

Verstappen Leclerc France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Red Bull staat er in beide kampioenschappen bijzonder goed voor. Dat komt enerzijds door het foutloze optreden van Max Verstappen en het team om hen heen, maar deels ook zeker door veel fouten van Ferrari. Dit op zowel het gebied van persoonlijke (rijders)fouten, tactische blunders en technisch falen.

Toch is Helmut Marko, die door de jaren heen het stempel 'opperpositivo' kreeg opgedrukt, nergens gerust op met het oog op de titelstrijd met Ferrari. Hij ziet dat Ferrari sinds enkele races over een extreem krachtig en daardoor gevaarlijk wapen beschikt.

Marko waakt voor opmars Ferrari

Ferrari kwam in Canada met één hele grote upgrade, terwijl Red Bull wat meer uitgesmeerd over het seizoen met kleinere updates blijft komen. Die upgrade draaide grotendeels om een nieuwe vloer, die het team bepaald geen windeieren legt.

"Carlos Sainz reed op enig moment in een kwalificatie een welhaast buitenaardse ronde. Toen reed hij bijna een seconde bij ons weg", zo wordt de Oostenrijker geciteerd door Auto, Motor und Sport, zonder te specificeren waar en wanneer hij die Spanjaard die ronde zag rijden.

"Dat geeft ons stof tot nadenken", zo vervolgt de voormalig 24 uur van Le Mans-winnaar: "Zeker als ze op enig moment in staat zijn om op meer regelmatige basis dat soort rondetijden te realiseren."

Ook interessant:

Falend Ferrari legt Verstappen geen strobreed in de weg

Max Verstappen won in Frankrijk, terwijl Charles Leclerc door het ijs zakte. Kan de Red Bull-coureur de titel nog mislopen? Wat zijn zijn kansen volgend raceweekend in Hongarije? Dat en meer bespreken Tim Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast. Beluister 'm hieronder.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

19 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken