Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Jeugdigheid Verstappen staat hem nog weleens in de weg"

Ja, Helmut Marko gelooft er heilig in dat Max Verstappen de jongste Formule 1-kampioen ooit kan worden, maar hij ziet ook in dat Max Verstappen nog niet aan het plafond zit qua ontwikkeling.

In gesprek met het Duitse Bild wordt Red Bull-adviseur Helmut Marko gevraagd hoe hij tegen de ontwikkeling van zijn stercoureur aankijkt: "Er is nog ruimte voor verbetering", luidt zijn eerste reactie.

"Soms speelt zijn jeugdigheid hem nog weleens parten, zeker als je hem vergelijkt met mannen als Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Hij heeft dit seizoen bijvoorbeeld een paar fouten gemaakt, die voortkwamen uit verwachtingen die niet konden worden waargemaakt." Waren dat persoonlijke verwachtingen van Verstappen of verwachtingen van het team die niet waargemaakt werden? "Allebei. Ik denk dat iedereen meer van dit seizoen had verwacht. Uiteindelijk waren we ondanks het gebrek aan pk's ook niet eens zo slecht." "Desondanks zal Max moeten leren om zijn ongeduld af en toe op zij te zetten en te controleren. Hij hoeft niet altijd de snelste te zijn, zeker niet op een vrijdag. Maar alsnog hebben we liever een coureur met die attitude dan een coureur die alles plichtmatig zijn rondjes rijdt."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024