Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko jubelt: "Het potentieel van onze Red Bull RB18 is geweldig"

We hadden deze testweek nauwelijks iets van Red Bull-adviseur Helmut Marko vernomen, maar helemaal afzijdig hield hij zich niet. Hij beoordeelt de optredens van twee potentiële outsiders, maar ook dat van Red Bull zelf.

De voorbije dagen hebben de teams van Ferrari en McLaren zich met enige regelmaat bovenaan de tijdenlijsten gemeld. Het zijn teams die af en toe getipt worden om te kunnen verrassen in 2022, maar Red Bull-adviseur Helmut Marko lijkt van het ene team toch wat meer onder de indruk dan van het andere.

Marko niet onder de indruk van McLaren

"McLaren is op zoek naar nieuwe sponsoren", aldus de Oostenrijker, die daarmee wil aangeven dat hij denkt dat McLaren met lichtere auto's rijdt dan strikt noodzakelijk zou zijn. "Maar Ferrari ziet er zeker erg stabiel uit. Ook daar is echter de vraag met hoeveel brandstof aan boord ze werkelijk hun ronden reden." Wat Marko ook waarneemt, zorgen lijkt hij zich niet te maken. Hij vertrouwt helemaal op het potentieel van zijn eigen team, zo wordt hij geciteerd door Auto, Motor und Sport . Red Bull: "Het potentieel van de RB18 is geweldig", zo jubelt het altijd optimistische Red Bull-icoon.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie