Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko komt met simpele opgave voor Verstappen voor laatste twee races

De opdracht die Max Verstappen vanuit Red Bull meekrijgt voor de laatste twee races is heel simpel: hij moet een van de races winnen.

Met nog twee Grands Prix te gaan is het onverminderd spannend in de Formule 1. Het verschil tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton is acht punten in het voordeel van de Nederlander, terwijl er ook tussen Mercedes en Red Bull maar vijf punten verschil zit. Helmut Marko houdt ondanks de tweede tweede plaats op rij geen nare smaak over aan de Grand Prix van Qatar. "Onze snelheid was een stuk beter dan tijdens de kwalificatie", zo laat hij weten aan De Telegraaf . "Als Max als tweede was gestart, dan was het closer geweest." "Nu verloor hij logischerwijs wat tijd in de beginfase en moest hij daarin meer vragen van zijn banden. We hadden dit weekeinde niet de perfecte afstelling van de auto ten opzichte van Mercedes. Hamilton werd juist per sessie beter", constateert de Red Bull-adviseur.

Simpele opdracht voor Verstappen

Er zijn de komende twee Grands Prix-weekenden nog 52 punten te verdelen. De opdracht die Verstappen vanuit Marko meekrijgt is dan ook vrij simpel. "We moeten een van de laatste twee races winnen, zo simpel is het. Alles moet tijdens een weekeinde perfect zijn. Het gaat alleen tussen Max en Lewis, de anderen zijn nergens." Het beeld uit Brazilië, waar Hamilton veel te snel was voor alles en iedereen, denkt Marko niet meer terug te zien. "Die motor van Lewis zal niet meer zoveel vermogen hebben als vorige week in Brazilië. Daarnaast denk ik niet dat ze hun 'speciale' achtervleugel hier hebben gebruikt, want het verschil in topsnelheid was kleiner. We geven niet op."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi