Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko komt superlatieven tekort voor Verstappen: "Magisch!"

Helmut Marko komt superlatieven tekort voor Max Verstappen na de kwalificatie in Imola. De Oostenrijker had niet verwacht dat Verstappen op pole zou staan.

Verstappen Quali Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na een moeilijke vrijdag pakte Max Verstappen alsnog poleposition voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. De Nederlander was zeven honderdsten sneller dan Oscar Piastri en eiste zo zijn achtste poleposition op rij op. Verstappen evenaarde zo een record van Ayrton Senna. Helmut Marko is onder de indruk.

"Ik had dit niet verwacht", vertelt Marko tegenover Sky DE. "Ik heb Max van tevoren gezegd dat we een magische ronde nodig hadden. Die hebben we gezien! Zijn race-engineer deed er nog een schepje bovenop door te zeggen dat hij tegen een pole voor Max zou wedden. Dat was ik echter, dat geef ik eerlijk toe. Het pakt toch zo uit en de eerste sector was onderscheidend. Daar pakte hij twee tienden."

Sergio Perez kwam daarentegen niet verder dan P11. "Checo had een ongelukkige kwalificatie. Hij reed eerst met gebruikte banden en werd daarna verrast door de grip. Dat was ook te zien. Hij verloor drie tienden in bocht 7, maar we hoeven niet te lachen om het feit dat hij ongelukkig was."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training