Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Marko: "Konden motorproblemen Verstappen maar half oplossen"

De Honda-motor had ook in Abu Dhabi de nodige kuren gedurende de race, waardoor Max Verstappen in zekere zin met één arm achter zijn rug de strijd met zijn concurrenten moest aangaan. Red Bull-adviseur Helmut Marko geeft na afloop van de race toelichting over de problemen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi moest Max Verstappen enigszins gehavend proberen het gat naar de kop van het veld te dichten. De Nederlander kreeg na zijn eerste pitstop ineens te maken met motorproblemen en was in de ronden daarna veelvuldig te horen over de boordradio met klachten over zijn Honda-krachtbron. Verstappen riep ronde na ronde dat 'er iets niet in de haak was'.

Helmut Marko legt na afloop van de race in een reactie aan Auto, Motor und Sport uit dat Red Bull niet begreep waardoor dit alles nu precies kwam. "Om redenen die wij nog altijd niet begrijpen, veranderde de engine mapping na de pitstop van Verstappen ineens. Het beïnvloedde de gasrespons en het remmen van de motor. We konden het probleem jammer genoeg maar voor de helft oplossen", vertelt Marko. "Gelukkig wisten we een compromis te vinden tussen topsnelheid en downforce."

De problemen met de motor hielpen niet in gevecht met de Ferrari van Charles Leclerc, vertelt Marko. "Wij waren beter bij het uitkomen van de zevende bocht, maar daarna was de Ferrari veel sneller. De rechte lijn snelheid was nog altijd hun superkracht", besluit Marko.

Fotoalbum

Rapportcijfers Formule 1-coureurs na GP van Abu Dhabi

Het seizoen zit erop. De laatste race van het seizoen was er niet per se een om door een ringetje te halen, maar wel was het een dominante vertoning van Lewis Hamilton. Alleen Max Verstappen bleef nog enigszins in zijn buurt. RacingNews365 deelde na afloop van de knotsgekke Braziliaanse Grand Prix rapportcijfers uit.

Bekijk het album

16 reacties