Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko kritisch op Gasly na GP Abu Dhabi

Nee, Helmut Marko was niet heel erg te spreken over het optreden van de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull. In zijn laatste race voor Toro Rosso zat hij Verstappen namelijk behoorlijk in de weg.

Pierre Gasly zag de finish van de Grand Prix van Abu Dhabi niet. Hoewel het technische probleem op geen enkele manier aan hem te wijten was, kreeg hij wel de hoon van Red Bull-adviseur Helmut Marko over zich heen. Die was niet gelukkig met hoe de Fransman dealde met de problemen, aangezien Max Verstappen vlak achter hem reed.

De Nederlander zette Pierre Gasly op een rondje, maar dat ging niet zonder slag of stoot: "In eerste instantie ging Pierre Gasly niet aan de kant voor Verstappen, om vervolgens niet direct zijn rokende bolide aan de kant te zetten. Max verstappen klaagde over de boordradio al dat hij door de olie op zijn vizier niks meer kon zien." Waar Marko dus niet geheel tevreden is met het optreden van Gasly, looft hij de rit van Verstappen naar het podium: "Max kreeg van zijn engineer te horen dat hij vooral niet moest proberen zijn vizier schoon te vegen, dus om met slecht zicht zo overtuigend de derde plaats binnen te hengelen was een knappe prestatie."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje