© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko kritisch op Gasly na GP Abu Dhabi

26 nov. 2018 18:50 Jan van der Burgt 2 reacties
Nee, Helmut Marko was niet heel erg te spreken over het optreden van de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull. In zijn laatste race voor Toro Rosso zat hij Verstappen namelijk behoorlijk in de weg.

Pierre Gasly zag de finish van de Grand Prix van Abu Dhabi niet. Hoewel het technische probleem op geen enkele manier aan hem te wijten was, kreeg hij wel de hoon van Red Bull-adviseur Helmut Marko over zich heen. Die was niet gelukkig met hoe de Fransman dealde met de problemen, aangezien Max Verstappen vlak achter hem reed.

De Nederlander zette Pierre Gasly op een rondje, maar dat ging niet zonder slag of stoot: "In eerste instantie ging Pierre Gasly niet aan de kant voor Verstappen, om vervolgens niet direct zijn rokende bolide aan de kant te zetten. Max verstappen klaagde over de boordradio al dat hij door de olie op zijn vizier niks meer kon zien."

Waar Marko dus niet geheel tevreden is met het optreden van Gasly, looft hij de rit van Verstappen naar het podium: "Max kreeg van zijn engineer te horen dat hij vooral niet moest proberen zijn vizier schoon te vegen, dus om met slecht zicht zo overtuigend de derde plaats binnen te hengelen was een knappe prestatie."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen