Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Kvyat moet de kar trekken bij Toro Rosso"

Helmut Marko, adviseur van het team dat er niet om bekend staat heel zuinig om te springen met zijn rijders, legt uit waarom Daniil Kvyat een inmiddels derde kans krijgt bij Toro Rosso.

Ooit leek Daniil Kvyat af te stevenen op en een lange en succesvolle carrière in de Formule 1. Hij promoveerde in 2015 al snel van Toro Rosso naar Red Bull, waar hij zowaar sneller was dan Daniel Ricciardo. In het jaar erop had hij vanaf de wintertests moeite met het doorgronden van de banden en remmen, waardoor hij zomaar een halve seconde per ronde verloor ten opzichte van de Australiër.

"Bovendien begon hij onnodige crashes te veroorzaken", legt uit Helmut Marko uit in gesprek met Motorsport-Total . "Net als veel Russen is hij een emotionele jongen, die naar buiten altijd opgewekt leek, maar van binnen worstelde hij steeds met zijn mindere prestaties. Dat is waarom we hem uiteindelijk hebben moeten laten gaan." Marko, die benadrukt dat hij altijd in het talent van Kvyat geloofd heeft en daarin is blijven geloven, heeft de Rus naar eigen zeggen teruggehaald naar Toro Rosso om de kar te trekken: "We hebben op rijdersgebied de komende jaren een stabiele factor nodig, een coureur de lijnen een beetje uit kan stippelen. Daniil kan dat voor ons zijn."

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin