Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko ontwijkt vragen over zijn toekomst

Het waren drukke weken voor het Formule 1-circus. Nu de eerste drie races achter de rug zijn, beginnen ook de eerste geruchten over de toekomst van meerdere personen op te spelen. Een van die hoofdrolspelers is Helmut Marko.

Marko Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

8 maart jongstleden. In Saoedi-Arabië maakt Helmut Marko bekend dat er een mogelijkheid is dat hij geschorst wordt voor het raceweekend in Melbourne. Zo ver komt het uiteindelijk niet, maar het is wel het volgende hoofdstuk in het boek over de onrust en de machtsstrijd binnen Red Bull. Een kleine drie weken na deze uitspraak, lijkt vanaf de buitenkant de rust stap voor stap terug te keren.

"Vanuit de Thaise aandeelhouders is alles duidelijk en in orde. Of er iets anders komt of niet, ik heb geen idee. Het is een zeer complexe zaak, die moeilijk te begrijpen is", aldus Marko tegenover Laola1. De laatste gesprekken met Chalerm Yoovidhya, de Thaise mede-eigenaar van Red Bull, dateren wel van rond de jaarwisseling. "Gesprekken lopen meestal via onze Britse advocaat Peter Blake-Turner."

De Oostenrijker benadrukt dat zijn relatie met het Duitstalige deel "goed" is. Wel rijst de vraag hoelang Marko nog actief blijft bij Red Bull. Zijn antwoord is voer voor speculaties: "Nou ja, ik zou zeggen, er zijn altijd gesprekken en discussies." Met wie hij die gesprekken en discussies voert? "Mijn directe leidinggevende is Red Bull-CEO Oliver Mintzlaff."

"Andere zaken om ons zorgen over te maken"

Het contract van Marko loopt nog tot het einde van 2026. Wanneer hem gevraagd wordt of hij dit volledig zal uit dienen, valt er even een stilte. Na een korte pauze geeft de Oostenrijker aan: "We hebben momenteel andere dingen om ons zorgen over te maken."

Die 'andere dingen' zullen vooral te maken hebben met de prestaties van de auto's, want de concurrentie lijkt bloed te ruiken na de race in Melbourne. Max Verstappen viel tijdens deze race uit, maar dat is volgens Marko een 'one-off': "De rem van Max ging kapot, de exacte oorzaak wordt nog onderzocht, maar het ligt niet aan de remklauw. Het is meer een montageprobleem, maar dat wordt gecontroleerd. Voor Japan heb ik geen zorgen, dat wordt geen probleem."

Marko is erg optimistisch over de aankomende GP in Japan: "Suzuka is een powercircuit, wat bij ons past. Max is daar altijd geweldig. Ik ben erg optimistisch." En of we de Oostenrijker volgende week zelf terug zien in het land van de rijzende zon? "Ik vlieg naar Japan."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"