Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko lacht hardop om verschil tussen Verstappen en Perez in kwalificatie op Zandvoort

1,3 seconde. Zoveel sneller had Sergio Perez moeten zijn om in Zandvoort poleposition te pakken ten koste van Max Verstappen. Maar nee, het werd P7. Helmut Marko is het inmiddels wel gewend en kan wel lachen om de situatie.

Daar waar Max Verstappen met overmacht de pole pakte, kwam teamgenoot Sergio Perez wederom niet helemaal lekker uit de verf in de kwalificatie. In aanloop naar de GP van Nederland moest hij het namelijk doen met P7, op maar liefst 1,3 seconde achterstand van Verstappen.

Helmut Marko heeft daar drie verklaringen voor. De strategie, de vorm van Perez in kwalificaties en de suprematie van kampioen Verstappen. "Bij Checo hebben ze twee opwarmronden gedaan", zo doelt hij bij Sky Sport op de slotminuten van Q3. "En dat was volgens mij niet de juiste keuze."

"De teamgenoot van Max zijn, is bovendien de slechtste positie om je in te bevinden", lacht hij hardop. "Zeker op dit moment! Dat Sergio niet de beste man is in de kwalificatie, weten we inmiddels ook. Strategisch was het eveneens niet goed, maar dat was een beslissing van hem en zijn engineer, hoe zij dat aanpakten. Die beslissing was niet goed en dat heeft zeker verschil gemaakt."

Zondag

Op zondag hoopt Perez terrein goed te maken, maar Marko vreest dat dat wel eens lastig kan gaan worden. "Alles is hier mogelijk", reageert hij gevraagd naar de omstandigheden. "Van zonneschijn tot zware onweersbuien en mist! We zijn op alles voorbereid en we waren in alle omstandigheden al snel, dus daar maken we ons geen zorgen om", aldus de Oostenrijker.

"Inhalen wordt hier lastig, maar ik hoop dat Checo naar voren komt", vervolgt hij zijn verhaal. "De snelheid die in de auto zit, hoort voor een betere positie te zorgen dan P7. Ik denk dat McLaren het tweede team is achter ons, al waren we een beetje verrast dat Hamilton het niet tot Q3 schopte. Voor ons is dat goed, want McLaren staat ver achter ons in het kampioenschap. Dat is in ons voordeel en in het voordeel van Perez", aldus de Red Bull-adviseur.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

32 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken